Mainos

Kongon taistelut vaatineet siviiliuhreja

Ruandan ja Ugandan joukkojen väliset taistelut jatkuivat tänään kiivaina Kisanganin kaupungissa Kongossa.

Kongo

Kiivas laukaustenvaihto kaikui Tshopon asuinalueelta, missä Ruandan ja Ugandan joukot ovat vastakkain noin kuuden kilometrin mittaisella rintamalinjalla.

Eilen YK sai välitettyä tulitauon ugandalaisten ja ruandalaisten välille, mutta tulitauko rikkoutui jo kahden tunnin kuluttua. Sambian presidentti Frederick Chiluba vetosi tänään taistelujen lopettamiseksi. Chiluba vieraili tänään Ugandassa, missä hän neuvotteli Kongon tilanteesta Ugandan presidentin Yoweri Musevenin kanssa.

Keskustelujen jälkeen antamassaan lausunnossa Chiluba luonnehti Kongon taisteluja "hyödyttömiksi, selittämättömiksi ja epämiellyttäviksi". Ugandasta Chiluba jatkoi matkaansa Ruandaan, missä hänen ohjelmassaan oli tapaaaminen Ruandan presidentin Paul Kagamen kanssa.

Kongon pohjoisosassa riehuvissa taisteluissa on kuollut yli 150 siviiliä, kertoi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea tänään. Ugandan ja Ruandan joukot tukevat presidentti Laurent Kabilan hallitusta vastaan taistelevia sissejä, mutta joukot tukevat eri sissiryhmiä. Sissien hallussa on noin puolet Kongon alueesta. Presidentti Kabilan tukena sodassa on joukkoja Angolasta, Namibiasta ja Zimbabwesta.

Yli 150 siviiliä saanut surmansa

Yli 150 siviiliä on kuollut Kongon pohjoisosassa riehuvien taistelujen uhreina, kertoi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea eilen. Viisi päivää jatkuneissa taisteluissa Kisanganin kaupungissa ovat vastakkain ugandalaiset ja ruandalaiset joukot.

Kongon, entisen Zairen, presidentti Laurent Kabila kehotti eilen maanmiehiään käyttämään vaikka keihäitä, jousia ja nuolia ugandalaisten ja ruandalaisten joukkojen karkottamiseksi maasta.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.