Mainos

Kongon rauhanneuvottelut loppuivat lyhyeen

Kongon kapinallisten neuvottelut eteläafrikkalaisten maiden edustajien kanssa tänään jäivät lyhyiksi ja tuloksettomiksi.

Botswanassa käydyt neuvottelut kariutuivat alkuunsa kapinallisten vaatiessa, että Laurent Kabilan johtama Kongon demokraattisen tasavallan hallitus todetaan syylliseksi kansanmurhaan. Eteläisen Afrikan maiden yhteistyöjärjestö SADC on jo kolmen kuukauden ajan yrittänyt saada sopua Kongon taisteluihin, joihin on osallistunut kuuden maan joukkoja.

Lauantaina neuvotteluja käyttiin Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa. Jo 15 minuutin istunnon jälkeen neuvottelut lopetettiin. SADC:n edustaja Kaire Mbuende sanoi olevansa pettynyt kapinallisten käyttäytymiseen.

-Luulin että olemme tekemisissä poliitikkojen ja valtiomiesten kanssa, mutta nämä ihmiset käyttäytyvät kuin rosvot, Mbuende sanoi. Kongon taistelut saattavat sotilasasiantuntijoiden mukaan ryöstäytyä laajaksi yhteenotoksi. Ruanda ja Uganda ovat lähettäneet tuhansia sotilaita kapinallisten tueksi. Kabilan hallitusta taas tukevat Angola, Namibia, Tshad ja Zimbabwe.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.