Mainos

Konekaappaus päättyi verettömästi

Venäläiset turvallisuusjoukot tekivät tänään rynnäkön kaapattuun matkustajakoneeseen ja vapauttivat kaikki matkustajat ja miehistön jäsenet, ilmoittivat viranomaiset. Koneen kaappari pidätettiin.

Kaappari "on pidätetty, kaikki matkustajat vapautettu terveinä ja turvassa, eikä minkäänlaista välikohtausta syntynyt", sanoi siviili-ilmailuhallinnon johtaja Gennnadi Zaitsev.

Sisäministeriön Alfa-erikoisjoukkojen sotilaat pidättivät kaapparin, kun hän laskeutui koneen portaita neuvottelemaan. Uutistoimisto Interfaxin mukaan kaappari oli 60-vuotias eläkeläinen. Viranomaiset eivät heti suostuneet vahvistamaan toimiston tietoa.

Jo aiemmin tänään kaappari vapautti osan matkustajista, kertoi turvallisuuspalvelun edustaja. Vapautetut matkustajat vietiin kuultaviksi. Tuokiota aiemmin kone oli laskeutunut Moskovan Sheremetjevon lentokentälle.
Koneessa oli kaikkiaan yli 140 matkustajaa. Kaappaajia oli viranomaisten mukaan vain yksi, aiemmin oli kerrottu kaappaajia olleen ainakin kolme. Kone oli matkalla Magadanista Venäjän Kaukoidästä Moskovaan. Kaappauksen sattuessa kone oli Norilskin kaupungin kohdalla puolivälissä Magadania ja Moskovaa.

Mies uhkasi räjäyttää koneen, jos hänen vaatimuksiinsa ei suostuta, kertoivat viranomaiset uutistoimisto Interfaxin mukaan. Interfaxin mukaan kaappari vaati 10 miljoonan dollarin lunnaita sekä vapaata pääsyä Sveitsiin.

Edellisen kerran Venäjällä kaapattiin kone vuonna 1995. Tuolloin kaksi työtöntä miestä kaappasi koneen, jossa oli 184 matkustajaa. He vaativat 1,5 miljoonaa ruplaa lunnaita ja uhkasivat räjäyttää koneen.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.