Mainos

Koneen säätiön johtajan tytär sieppaajan kynsissä yli kaksi viikkoa

Suomessa on siepattu ensimmäistä kertaa rikkaan suvun jäsen ja maksettu hänestä suuret lunnaat. Herlinien sukuun kuuluva nainen oli siepattuna yli kaksi viikkoa. Suku omistaa muun muassa hissiyhtiö Konetta.

Poliisi vapautti naisen viime yönä lunnaiden maksun jälkeen. 26-vuotias helsinkiläinen löytyi Vahdolta Varsinais-Suomesta. Hän oli olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen.

Yön aikana on pidätetty keski-ikäinen turkulainen mies epäiltynä panttivangin ottamisesta. Poliisin mukaan lunnaat maksettiin yhteisymmärryksessä poliisin ja naisen perheen kanssa. Nainen vapautettiin puolisen vuorokautta myöhemmin.

Uhri on Koneen säätiön hallituksen puheenjohtajan Hanna Nurmisen tytär. Nurminen kuuluu Herlinien sukuun ja on Suomen rikkaimpia ihmisiä.

26-vuotias helsinkiläisnainen ilmoitettiin kadonneeksi lauantaina 30. toukokuuta. Hän oli kadonnut kotoaan Töölöstä keskiviikkona 27. toukokuuta.

Poliisi tutki tapausta muutaman päivän ajan kadonneena henkilönä, mutta selvityksessä ilmi tulleiden seikkojen vuoksi tapauksessa käynnistettiin rikostutkinta. Ilmeni, että nainen oli siepattu.

Poliisi käynnisti laajan kenttäoperaation, johon osallistui eri poliisiyksiköiden lisäksi muun muassa puolustusvoimien, rajavartioston ja tullin henkilöstöä.

Naisen vapauttamista edelsi lunnasrahojen maksaminen Turussa eilen päivällä. Rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä kertoo MTV3:lle, että Turussa parkkihallista eilen mystisesti löytyneet rahat olivat peräisin lunnaista.

Lunnaat miljoonaluokkaa

Lunnaat olivat ilmeisesti suuruudeltaan miljoonaluokkaa. Nelosen uutisten mukaan siepatusta naisesta maksettiin lunnaita lähes 10 miljoonaa euroa.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoa, mutta on kertonut summan olleen huomattavan suuri. Siepattu nainen löytyi metsiköstä Turun läheltä Vahdosta.

- Sieppaaja pudotti osan lunnasrahoista pakomatkan aikana, Tolvanen sanoo.

Tapauksen selvittäminen on nyt siirtynyt esitutkintavaiheeseen.

Tolvanen ei suostu vielä kertomaan, tunsivatko epäilty ja uhri toisensa entuudestaan.

Lisäksi tapaukseen liittyen on tehty muutamia lyhytkestoisia kiinniottoja. Yön aikana on tehty lukuisia kotietsintöjä.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Kymmenen uutiset 13.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.