Mainos

Konduktöörit: Turun varikon lopettamisen jälkeen junien ongelmat kasvavat

VR:n Turun varikon sulkeminen tulee aiheuttamaan tulevaisuudessa ongelmia junaliikenteelle. Näin näkee Raideammattilaisten Turun osaston luottamusmies Toni Lundahl.

– Turussa on huollettu ja tehty korjauksia niin öisin kuin päivisin, niin varikon lopettaminen kuulostaa meidän näkökulmasta täysin järjettömältä, Lundahl toteaa MTV Uutisille.

VR tiedotti Turun varikon sulkemisesta alkuvuonna. Toiminnot varikolla lopetetaan asteittain tämän vuoden loppuun mennessä. Työt siirtyvät VR:n mukaan kunnossapidon muihin yksiköihin.

"Varikko korvaamaton"

Turussa mielenilmaukseen osallistunut konduktööri kertoo, että Turun varikon henkilökunta on ollut liikenteelle korvaamaton.

– Monet kerrat on käynyt niin että vika on ollut niin iso, ettei oltaisi päästy liikenteeseen. Sitten on soitettu varikolle pojille ja ovat tulleet korjaamaan ja sitten on päästy liikkeelle, kertoo konduktööri.

Turussa varikon läheisyys on estänyt lukuisia kertoja junien myöhästymisen, kun vikaantuneita junia on korjattu seisonnan aikana raiteella.

– On käynyt niinkin, että juna vikaantuu matkan aikana Turkuun, soitto taas varikolle ja se on korjattu siinä laiturilla. Helsingissä varikko on Ilmalassa, jossa väki on vähennetty minimiin, ei sieltä kukaan lähde auttamaan asemalle, hän sanoo.

Häiriöt lisääntyvät

Lundalhin mukaan varikon lopettamisen jälkeen häiriöitä tulee Turun junaliikenteessä olemaan enenevissä määrin.

– Yhtiön mukaan junat yöpyvät varikon lopettamisen jälkeen tuossa ratapihalla Turussa. Ulkona taivasalla ja jos niihin juniin tulee jotain pientä vikaa, niin ei niille Turussa pystytä mitään tekemään.  

Esimerkiksi talvisaikaan junat tarvitsevat usein sulatusta.

– Näemme asian ehdottomasti niin, että junaliikenteelle tulee vaikutuksia täsmällisyyteen ja asia vaikuttaa myös kaluston kuntoon.

VR:n konduktöörit järjestivät yllättäen tänä aamuna mielenilmauksen Turussa. VR:n mukaan Turusta on aamulla peruttu yhteensä neljä junavuoroa, mutta päivän loput vuorot pyritään ajamaan normaalisti korvaavan henkilökunnan voimin. Yksittäiset peruutukset ovat silti yhä mahdollisia. Peruttuja vuoroja on korvattu linja-autoilla. 

– Ollaan tietenkin pahoillamme, että matkustajat tästä joutuvat kärsimään. Huomenna palataan aamulla töihin. Ensimmäiset miehet tulee töihin ennen aamu neljää, niin silloin juttua junassa varmaan riittää, Toni Lundhal sanoo. 

Turussa konduktöörien mielenilmaukseen osallistui noin 50 konduktööriä ja vajaa kymmenen junamyyjää.  

– Turun varikko on tehnyt koko olemassaolonsa ajan hyvää tulosta ja toiminut ainakin 50 vuotta. Nyt huomataan, että varikko on väärässä paikassa. Kuulostaa uskomattomalta.

Korjattu toiseksi viimeistä kappaletta 3.2. klo 13.10: Mielenilmaukseen osallistui 50 konduktööriä, ei junankuljettajia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.