Mainos

Kommodori: Suomi seurannut tarkkaan Ruotsin sukellusvenejahtia

Suomenlahden meripuolustusalueen komentaja, kommodori Markus Aarnion mukaan Suomi on seurannut tarkkaan Tukholman saaristossa viikon ajan kestänyttä sukellusvenejahtia.

– Mahdolliset opit sieltä hyödynnetään. toki meidän vedenalainen valvontamme on hyvässä hoidossa ja luotamme siihen, totesi Aarnio MTV:n Kymmenen Uutisissa.

Aarnion mukaan on mahdotonta sanoa oliko Tukholman saaristossa etsitty vedenalainen toiminta venäläistä. Ruotsi ilmoitti tänään päättävänsä viikon kestäneen etsinnän tuloksettomana.

– Virallisissa kananotoissa ei ole puhuttu missään vaiheessa mitään kansallisuudesta, eli sitä on vaikea arvioida oliko se venäläinen vai mikä, Aarnio.  

Aarnio muistuttaa, että sukellusveneitä ja vedenalaista toimintaa harjoitetaan monessa sotilasvaltiossa niin Itämerellä kuin muuallakin. Silti hän uskoo, että Ruotsilla oli painavat syyt laajaan operaatioon.

–  Näin laajaan operaatioon ei kevein perustein lähdetä. Yleisöhavaintoja ja muita havaintoja tuli kaiken kaikkiaan noin 250. Sanotaan, että luotettavia havaintoja oli sen verran paljon, että operaation johto on tehnyt tästä ratkaisun ja käynnistänyt operaation sillä laajuudella kuin on ollut tarpeen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.