Kommentti: Mihin katosi ajatus kovien kilpailujen tärkeydestä? Väitteet yleisurheilun MM-kisaturisteista voi heittää romukoppaan

Väitteet yleisurheilun MM-kisaturisteista voi heittää romukoppaan, kirjoittaa MTV Urheilun Feliks Heikkinen.

Ei aikaakaan siinä mennyt, kun alkoi kitinä liian suuresta MM-kisajoukkueesta ja valitus kisaturisteista. Mihin katosi ajatus kovien kilpailujen tärkeydestä? Aina on toitotettu, että urheilija tarvitsee kovia kilpailuja kehittyäkseen. Miksi ei silloin olisi mukana arvokisajoukkueessa?

Aina on myös olemassa se mahdollisuus, että sellainen urheilija, jolta ei välttämättä odoteta paljon, onnistuu positiivisella tavalla. Jos ei ole kisoissa mukana, niin miten sellainen voisikaan tapahtua. Mitä suurempi joukkue on, sitä suuremmat mahdollisuudet tulla yllätyssuorituksia.

Se on totta kai selvää, että epäonnistumisia tulee aina. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että silloin tulisi leimata urheilija kisaturistiksi. Epäonnistumiset ja tappiot kasvattavat urheilijaa eniten. Seuraavalla kerralla tietää, mitä tehdä paremmin, jotta se mahdollinen huippuonnistuminen voisi tapahtua.

Ja kun huippuonnistuminen tapahtuu, silloin Suomessa hehkutetaan maasta taivaisiin. Toisin on taas silloin, jos sitä aivan huippusuoritusta ei tule. Silloin valitetaan ja syytetään urheilijaa selittelijäksi, vaikka olisikin sijoittunut maailman tasolla korkealle esimerkiksi kärkikymmenikköön.

Itse toivon, että myös tulevaisuudessa pyritään siihen, että saadaan iso joukkue jalkeille arvokisoihin. Täten saamme niitä tärkeitä kokemuksia nuorille urheilijoille ja mahdollisesti jopa nauttia niistä sankaritarinoista, joista me urheilua rakastava kansa niin nautimme.

Lue myös:

    Uusimmat