Kommentti: SM-liiga on kriisissä – kauden härskein taklaus oli viimeinen sinetti

Jääkiekon SM-liiga on nykypäivänä yhtä päähän kohdistuneiden taklausten näyttämöä. Liiga on rajun kriisin äärellä, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

Lukko-puolustaja Roni Seväsen tiistainen taklaus Kärppien hyökkääjään Sami Anttilaan oli mauton. Kauden ylivoimaisesti rumin temppu. Seurauksista puhuttaessa Liigan kurinpito on pisteessä, jossa se määrittelee sarjan todellisen linjan.

Itse tilanteessa Sevänen teki yhden ison virheen. Hän luki peliä kehnosti. Hän ei tehnyt sitä, mitä peli kutsui.

Sevänen valitsi mallin, jossa hän päätti pysäyttää Anttilan voimakkaalla vastataklauksella. Hän ei pelannut kiekkoa, eikä hän edes harkinnut sen tavoittelua.

Seuraukset olivat karut.

Taklaus tuli kuolleesta kulmasta ja osui Anttilaa suoraan päähän.

Anttilalle aivotärähdys ei ollut uran ensimmäinen. On pelottavaa miettiä, mitä tämä tälli teki hänen uransa jatkolle. Saati yleiselle terveydelle.

***

Miksi SM-liigassa nähdään jatkuvasti päähän kohdistuneita taklauksia? Ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin vain yksittäisissä tilanteissa.

Isoin ongelma liittyy 15 joukkueen sarjaan. SM-liigassa pelaa nykypäivänä pelaajia, jotka eivät ole valmiita pelaamaan miesten joukossa.

Heidän kamppailuvalmius on jatkuvasti kyseenalaisella tasolla. Ei ole sattumaa, että monissa päähän kohdistuneissa taklauksissa vähintään toinen osapuoli on nuori pelaaja.

Tilanne on sietämätön.

Päähän kohdistuneet taklaukset eivät lopu liigahallituksen hätäratkaisuilla. Ne vain sekoittavat pakkaa.

PR-temput on nyt nähty. Kuten HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi taannoisen HIFK-pelin jälkeen, Suomen kiekkopäättäjien on istuttava alas kauden jälkeen.

Heidän on pakko miettiä, mihin kotimaisen jääkiekon lippulaiva on menossa.

Koska tullaan tilanteeseen, jossa maksava katsoja ei enää halua seurata sitä, miten kaukalossa leikitään pelaajien terveydellä.

Seväsen taklaus on nyt SM-liigan mainosvideo.

Ja se on viimeinen sinetti tilanteen vakavuudelle. Ainakin pitäisi olla.

Lue myös:

    Uusimmat