Kommentti: Nämä kaksi Huuhkajien yllätysnimeä tyrkyllä EM-avaukseen Tanskaa vastaan

8:42
Martti Kuusela teki merkittävän huomion Huuhkajien avausvastustajasta, suosittelee Markku Kanervalle pelitaktiikkaa: "Saadaan Tanskan peli rikki."

Eritoten taktisista syistä keskialueen sinnikäs raataja Joni Kauko ja toppari Daniel O'Shaughnessy voivat vallata huomenna paikan Huuhkajien avauskokoonpanosta, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Kööpenhaminasta. 

Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Esbjergin riveissä vielä viime kaudellakin viilettänyt 30-vuotias Kauko on esiintynyt maajoukkueessa mallikkaasti jo pidemmän aikaa, vaikka ura seurajoukkuetasolla ei olekaan aiheuttanut varsinaisesti suuria hurraa-huutoja. 

Nyt EM-kisoissa kahden suunnan keskikenttäpelaaja voi antaa kelpo näyttöjä monipuolisesta osaamisestaan ja ansaita itselleen sopimuksen ensi kaudeksi. Kanervan alaisuudessa fyysinen ja työteliäs turkulaislähtöinen kovanaama on päässyt mukavuusalueelleen. 

Juuri avausottelussaan Tanskaa vastaan Huuhkajat joutuu puolustamaan paljon ja vetäytymään ajoittain matalaan blokkiin. Tuolloin Kaukon kaltaisten uurastajien merkitys kentällä sen kuin vain kasvaa – kilometrejä kertynee vyölle reilusti. 

HJK:n kapteeni Daniel O'Shaughnessy taasen voinee ottaa paikkansa Joona Toivion ja Paulus Arajuuren rinnalta. Hyvin peliä avaava toppari saattaa joutua vaikeuksiin kaksinkamppailuissa laadukkaiden tanskalaishyökkääjien kanssa, mutta 5-3-2-ryhmityksessä tuki löytyy onneksi läheltä. 

Etenkin tilannekovuudessa kansainvälisellä tasolla 26-vuotiaan O'Shaughnessyn kohdalla riittää yhä kysymysmerkkejä. Silti tällä hetkellä näyttää siltä, että hän on inasen verran Leo Väisäsen edellä nokkimisjärjestyksessä Viro-kenraalin jälkeen. 

Huuhkajien pelaajamateriaalin laadukkuudesta ja laajuudesta kertoo toki jotain se, että historiallisessa EM-ottelussa kentällä saatetaan nähdä alkuvihellyksestä lähtien kentällä Tanskan divarissa ja Veikkausliigassa marinoituneet pelurit. 

Suomi ja Tanska kohtaavat EM-kisoissa lauantaina kello 19 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja