Huuhkajille huonoja uutisia: luottopelaaja sivussa Tanska-ottelusta – näin Suomi voi pelata

Rasmus Schuller analysoi alkavia EM-karsintoja – "Hyvät saumat päästä kisoihin" 5:59
Rasmus Schüller analysoi alkavia EM-karsintoja MTV Urheilulle Tanska-ottelua edeltävänä päivänä Kööpenhaminassa.

Huuhkajat lähtee EM-karsinta-avaukseensa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan poissaolojen heikentämänä. 

Huuhkajien luottopelaajien joukkoon jo vuosia lukeutunut ja viime otteluissa maajoukkueessa erinomaisesti esiintynyt keskikenttämies Rasmus Schüller ei tuoreiden tietojen mukaan pysty pelaamaan illan ottelussa Tanskaa vastaan, kun Suomi aloittaa EM-karsintaurakkansa Kööpenhaminan Parkenilla.

Schüller on kärsinyt aiemmin tällä viikolla flunssasta, eikä hän myöskään osallistunut joukkueen harjoituksiin tiistaina. Djurgården-pelaajan nimeä ei löydy ottelun viralliselta Uefan pelaajalistaukselta.

Schüllerin korvaajaksi on mitä todennäköisimmin nousemassa vahvasti alkuvuodesta seurajoukkueessaan Sparta Prahassa esiintynyt Kaan Kairinen. Turkulaisen parina keskikentällä odotusarvoisesti pelaa maajoukkueen tähtiin lukeutuva Rangersin Glen Kamara.

Jo ennen Schüllerin poisjääntiä Huuhkajien ryhmä oli lievästi siipirikkoinen. Vasemman laitapuolustajan Jere Urosen poisjäänti varmistui jo viime viikolla, kun vammaansa kuntouttavan Schalke-pakin tilalle kutsuttiin AC Oulun 22-vuotias huuhkajauntuvikko Noah Pallas.

Pallaksen lisäksi Urosta voivat stuntata HJK:n Tuomas Ollila ja paremmin topparina viihtyvä vasenjalkainen Richard Jensen.

Poisjääntien lisäksi päävalmentaja Markku Kanervan valintoja avauskokoonpanoon rajoittavat vastikään toipuneiden Anssi Suhosen ja Oliver Antmanin puolikuntoisuus. Kanerva myönsi viime viikolla MTV Urheilulle, etteivät viime vuonna läpimurtonsa tehneet Suhonen ja Antman ole vielä täydessä iskussa.

– Oliver ei ole 90 minuutin kunnossa, enkä tiedä, onko Anssikaan 90 minuutin kunnossa. Päätin ottaa heidät mukaan, kun he antoivat syksyllä vahvoja näyttöjä. He ovat nyt tässä prosessissa mukana. Tuli minuutteja sitten kuinka paljon tahansa, uskon, että se auttaa heitä sopeutumaan tähän joukkueeseen ja Huuhkajien toimintatapoihin, Kanerva luotasi.

EM-karsintojen alla Antman ja Suhonen ovat etukäteen ajateltuna kaksi mielenkiintoisinta pelaajaa Huuhkajien ryhmässä. Dynaamiset ja taitavat vuonna 2001 syntyneet pelimiehet saatetaan toki nähdä tositoimissa Parkenilla torstai-iltana, mutta todennäköisemmin vasta vaihtoruletin käynnistyessä toisella puoliajalla.

Nähdäänkö tuttu ryhmitys?

Kanervan Huuhkajat on viime vuosina suosinut varsinkin etukäteen kovempia vastustajia vastaan viiden pelaajan puolustuslinjaa ja kolmen keskikentän keskustan pelaajaa, mutta osin käsillä olevien vaihtoehtojen puutteessa Parkenilla saatetaan nähdä Suomen edellisistä EM-karsinnoista tuttu 4–4–2-ryhmitys.

Kairisen ja Kamaran edessä hyökkääjiksi luontevia valintoja ovat Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo. Monikäyttöinen Robin Lod voi pelata laidan lisäksi myös Pukin takana kakkoskärkenä.

Varteenotettava vaihtoehto laitapelaajaksi on Middlesbrough’n Marcus Forss, joka on loistanut oikealla kaistalla Michael Carrickin suosimassa 4–2–3–1-ryhmityksessä.

Tanskan ja Suomen välinen EM-karsintaottelu Kööpenhaminassa alkaa kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat