Mainos

Kommentti: Näin syntyi somekohu Rinteen puheesta

Viikonloppuna twitterissä velloi kiivas keskustelu SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen puheesta Hyvinkään puoluevaltuustossa. Rinne puhui tiukkaan sävyyn työelämän uudistuksista, joiden lähtökohta on yritysten voitot ja asiakkaiden tarpeet. Kerronpa nyt, mitä mietin somekohusta, joka lähti minun twiitistäni.

Olin lauantaina paikan päällä seuraamassa Antti Rinteen ilmoitusta puoluevaltuustolle, aikooko hän pyrkiä jatkamaan puheenjohtajana helmikuun puoluekokouksessa.

Noin puolen tunnin varsin henkilökohtainen puhe päättyi kahteen sanaan: "Olen käytettävissä".

Ennen tätä loppuhuipennusta näpyttelin parikymmentä twiittiä. Korvaani särähti, kun Rinne puhui kriittisesti yritysten voitoista ja asiakkaiden tarpeista työelämän uudistusten lähtökohtina.

Puristin siitä 140 merkin twiitin, joka lähti salamana leviämään somemaailmaan ja on pyörinyt siellä nyt pari vuorokautta.

Korostaisin kahta asiaa:

1. Tuon twiitin ensimmäisiä tykkääjiä ja jakajia oli SDP:n oma viestintäväki.

2. En missään vaiheessa, sanallakaan kommentoinut, saati arvostellut Rinteen puheen sisältöä.

En edes analysoinut viikonloppuna somekohua, yksinkertaisesta syystä. Lauantaina kaiken huomion vei SDP:n puheenjohtajakamppailu, jota seurasimme kollegoideni Johanna Tuurin ja Aki Blombergin kanssa minuuttiaikataululla. Vessakäynneillä huomasin nopealla vilkaisulla, että twitterissä kiehuu. Sunnuntain pyhitin lepopäiväksi.

Joten analysoin nyt. Saa olla eri mieltä.

1. Rinne puhui omalle porukalle, puoluevaltuutetuille. Toiselle yleisölle sanamuodot voisivat olla hieman toisenlaisia.

2. Puheenkirjoittaminen on Nobelin arvoista sanataiteilua. Yksi sana, VAIN, olisi muuttanut puheen vivahdetta yritysten voitoista ja asiakkaiden tarpeista.

3. 140 merkkiä ei kerro kaikkea. Hyvällä tahdolla voin uskoa, että Rinne halusi nostaa keskusteluun yritysten voittojen ja asiakkaiden tarpeiden lisäksi työntekijöiden hyvinvoinnin.

4. Twitterissä ärhäkämpiä ovat vastustajat ja niitähän Rinteellä on omassa porukassakin. Poliitikoille tämä tuo esiintymisiin ja puheisiin vielä lisää varovaisuutta, mikä on sääli.

5. Twitter jaksaa aina yllättää kokeneenkin.

6. Somekohu on kipakka mutta nopea. Ja se rajautuukin suhteellisen pienelle yleisölle. Lauttasaaren marketissa ei puhuttu sunnuntaina Rinteen puheesta ja asiakkaiden tarpeista.

7. Tämäkin kohu on lopulta hyvä, jos keskustelu kääntyy henkilöstä asiaan.

PS. Jos haluatte palata alkuperäislähteelle, niin Antti Rinteen puhe löytyy sdp.fi ja video kohutusta puheenkohdasta on kuvaajamme twittertilillä @akiblomberg.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.