Kommentti: Leijonien luottohyökkääjän tempaukset syövät joukkuetta – Ruotsi-ottelusta sivuun joutuminen viimeinen herätys

Pelikiellon saanut Saku Mäenalanen on käynyt ylikierroksilla MM-kisojen aikana. MTV Urheilun Marko Leppänen purkaa yllättävien kuumenemisten taustoja. 

Leijonat on tullut tunnetuksi tiiviinä ryhmänä, joka hermot pitävät tiukoissakin paikoissa. 

Ei kosteta, otetaan iskut vastaan, tehdään maalit ylivoimalla ja jatketaan eteenpäin. 

Pääsääntöisesti trendi on jatkunut näissäkin MM-kisoissa, mutta joukossa on ollut yksi poikkeus. 

Saku Mäenalasella on läikkynyt vati yli jo monta kertaa. 

Mäenalanen tappeli jo avauspelissä Norjaa vastaan, mutta säästyi pelikiellolta. Sen sijaan USA-ottelun taklaus johti yhden pelin hyllytykseen. 

Mäenalanen on hakenut sankaritaklauksia ja jäänyt nahistelutilanteisiin hieman liian pitkäksi aikaa. 

Tunteen ylärekisterissä keikkuminen on yksi jääkiekon taidoista. Perääntyä ei saa, muttei antaa takaisin liikaakaan – ainakaan niin että tuomari näkee. 

Mäenalanen ei ole koskaan ollut sikapelaaja, eikä hänestä varmasti sellaista isossa kuvassa tulekaan, mutta joku mystinen sulake on nyt palanut. 

Kärppien kasvatti on ilmaissut halunsa palata NHL-maailmaan. Onko sinänsä kunniakas tavoite kasvattanut sisään demoneita, jotka ovat ottaneet vallan?

Mäenalanen on tärkeä roolipelaaja ratkaisupeleissä, joissa yksittäiset turhat jäähyt voivat suistaa koko leijonaunelman. 

Ratkaisupelissä erot voivat olla niin pieniä, että yksittäisen pelaajan yli-innokas ryntäily voi hajottaa viisikon kohtalokkaalla tavalla. 

Kyllä ne NHL-scoutit kiinnostuvat, jos esitykset ovat riittävän hyviä. MM-kisat on huono näyttämö päälle liimatuille pullisteluille. 

Lue myös:

    Uusimmat