Hämmästyttävä päätös! USA:n sikailija ei saanut pelikieltoa Suomi-pelin törkytempusta – Leijonien johto ärähti: "Ihmeellistä"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tutki USA:n varakapteenin Austin Watsonin maanantaisen Leijonat-ottelun taklauksen, joka kohdistui Teemu Hartikaiseen. Ratkaisu? Ei pelikieltoa. Leijonien GM Jere Lehtinen ärähti asiasta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

IIHF:n viestintäpäällikkö Adam Steiss vahvisti MTV Urheilulle, ettei Watson saa pelikieltoa taklauksestaan. Tilanne tutkittiin, mutta siitä ei jaettu jatkoseuraamuksia.

Video Watsonin tempusta näkyy jutun yläreunasta.

Itse ottelussa Watson sai 5+20-minuuttisen rangaistuksen. Suomen Saku Mäenalanen sai puolestaan yhden ottelun pelikiellon toisen erän taklauksestaan. Mäenalaselle tuomittiin teosta kahden minuutin jäähy, mutta sen tutkinta johti pelikieltoon.

(Tässä Mäenalasen taklaus, artikkeli jatkuu videon alla)

Leijonien GM:n Jere Lehtisen mukaan Suomen joukkue hyväksyy Mäenalasen saaman pelikiellon. Sen sijaan Watson-päätös herättää hämmennystä.

– Kyllähän se vähän ihmeelliseltä tuntuu, Lehtinen myöntää.

– Hyväksymme sen, että Saku sai yhden ottelun rangaistuksen. Ehkä siinä taustalla oli vähän sitä, että siitä olisi pitänyt tulla jo pelissä isompi rangaistus. Näimme jälkikäteen, että siitä saattaa tulla jatkoseuraamuksia.

– Watsonin tilanne on ihmeellinen homma. Sitä kannattaa kysyä tuolta päättäjiltä, että missä linja menee. Se on pelaajien kannalta ikävä homma, kun ei tiedetä yhtään, että missä linja menee. Varsinkin jos tuolla tavalla saa tulla tilanteisiin, eli vetää kyynärpäällä päähän. Kyllähän tuollainen toiminta luo epävarmuutta, Lehtinen ärähtää.

Saitteko mitään selitystä sille, miksi Watson vältti pelikiellon?

– Emme. Siksi sanoinkin, että sitä voi kysyä tuolta, että miksi ei, Lehtinen levittelee käsiään.

– Olisihan se kiva kuulla myös, jos päätös menee toiseen suuntaan. Jos pelikieltoa tulee, niin siitä annetaan selkeä päätös. Mutta jos ei tule, niin sitten ei tule mitään, Lehtinen ihmettelee IIHF:n käytäntöjä.

Leijonien turnaus jatkuu tänään keskiviikkona ottelulla Ruotsia vastaan. Mäenalanen on illan kamppailusta sivussa.

Jere Lehtisen kommentit aiheesta:

Lue myös:

    Uusimmat