Kommentti: Erik Karlssonin lähdössä katkera sivumaku – jääräpää ottaa mitä haluaa

Jesperi Kotkaniemi tähyää jo NHL-jäille 2:02

Erik Karlssonin myynti Ottawa Senatorsista San Jose Sharksiin nostatti valtavia tunnemyrskyjä ympäri kiekkomaailmaa. Koko kuvio olisi voinut mennä nätimminkin. 

Pääkuvan videolla Jesperi Kotkaniemi kertoo NHL-haaveistaan. 

Wayne Gretzky vuodatti kyyneleitä, kun hänet kaupattiin Edmonton Oilersista Los Angeles Kingsiin. Niin vuodatti Ryan Smythkin siirtyessään Edmonton Oilersista New York Islandersiin. Oman kotikaupungin ja tutun seuran jättäminen on kova paikka. 

Erik Karlssonin tunne näytti vähän erilaiselta lehdistötilaisuudessa. Olemuksessa oli surun lisäksi ripaus katkeruutta. Tuskin kukaan olisi halunnut, että supertähden aika Ottawassa olisi päättynyt näin. 

Edelliskauden lopussa tullut paha nilkkavamma haittasi peliä vielä viime kaudella. Huhut Karlssonin jatkosta velloivat päivästä ja viikosta toiseen. Kaiken päätteeksi Karlssonin vaimo joutui joukkuetoveri Mike Hoffmanin vaimon ajojahdin kohteeksi. 

Karlsson nappasi pelikiekon talteen viime kaudella viimeisen runkosarjan pelin jälkeen, mikä antoi jo viitteitä siitä, ettei ura jatku Senatorsissa. Sukset menivät täysin ristiin loppuvaiheessa Ottawan johdon kanssa, eikä Karlsson edes maininnut heitä päätöspuheenvuorossaan. 

Karlsson näytti jo Jokereissa työsulkukaudella parhaita puoliaan sekä pelaajana että ihmisenä. Loistavien taitojen lisäksi hän oli hauska ja helposti lähestyttävä persoona.

Kuten vanha joukkuetoveri Robin Lehner mainitsi Ottawa Sunissa, Karlsson osaa olla myös varsinainen jääräpää. Jos Karlsson haluaa rynnätä hyökkäyksen ylimmäksi alivoimalla, hän tekee sen. Jos hän haluaa rahakkaan sopimuksen, hän hankkii sen. 

Karlssonin kaltaisille supertähdille raha on arvostuskysymys. Los Angeles Kingsin Drew Doughty sorvasi sopimuksen, joka takaa hänelle 11 miljoonaa dollaria (9,5 miljoonaa euroa) kaudesta. Karlsson ei halua tyytyä yhtään vähempään. 

Kun Ottawan pölyt on pyyhitty, alkaa hauska osuus. 

San Jose Sharksin joukkue on ollut laadukas jo vuosikausia, ja Karlssonin tulo nostaa Stanley Cup -haaveita. Miettikää pakkiparia Brent Burns–Erik Karlsson! 

Senatorsissa Karlsson oli välillä yksin kuin lukiolainen ala-astelaisten pihapeleissä. Nyt löytyy jo vähän apujakin.

Lue myös:

    Uusimmat