Näkökulma: Mikael Granlundin NHL-siirto kuin täydellinen Ensitreffit alttarilla -jakso – kestääkö unelmaliitto?

Mikael Granlund kaupattiin Nashvilleen 0:32
Videolla uutinen Mikael Granlundin siirrosta Nashville Predatorsiin.

Mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Hyvä rooli laitahyökkääjänä ykkösketjun takana. Ura parhaassa vaiheessaan. Seurassa tuttuja suomalaisia. MTV Urheilun Marko Leppänen pohtii, onko Mikael Granlundin siirto Nashville Predatorsiin jo liian täydellinen. 

Myynti toiseen NHL-seuraan seuraan on kuin osallistuminen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan. Hyppäät tuntemattoman matkaan ja homman pitäisi toimia saman tien. 

Jotkut muut ovat arvioineet, että juuri tämän suhteen pitäisi toimia. 

Mikael Granlundia ja Nashville Predatorsia ei yhdistetty pariksi vielä muutama päivä sitten, mutta nyt kun siirto toteutui, kaikki tuntuu siltä kuin liitto olisi solmittu taivaassa. 

Minnesota Wildin kausi lähti luisuun viimeistään Mikko Koivun loukkaantumisen jälkeen, ja uudelleenrakennusprojekti sai tulta alle. Läntisen konferenssin kolmostilalla majaileva Nashville Predators sen sijaan kuuluu joukkueisiin, joilla on hyvät mahdollisuudet voittaa Stanley Cup. 

Edelliskauden finaalipaikan jälkeen viime kauden tippuminen toisella kierroksella Winnipeg Jetsille seitsemässä ottelussa oli karmea pettymys, jonka Predators haluaa kääntää edukseen. 

Hankinnat antavat signaalia siitä, että kokenut GM David Poile tekee kaikkensa mestaruuden eteen – juuri tällä kaudella. Granlund ja Wayne Simmonds ovat kovia vahvistuksia, jotka tuovat leveyttä ennestään tulivoimaiseen hyökkäykseen. 

Granlund on pelannut Mikko Koivun loukkaantumisen jälkeen sentterinä, mutta nyt hän pääsee takaisin omimmalle paikalleen laitahyökkääjäksi. 

Valmentaja Peter Laviolette tuskin haluaa hajottaa mainiota ykkösketjuaan Filip ForsbergRyan JohansenViktor Arvidsson. Paikka voi löytyä kakkosketjusta Kyle Turriksen viereltä. 

Granlundin ei tarvitse kantaa koko maailman painoa harteillaan, niin kuin Minnesotassa. Granlund pääsee käyttämään luovuuttaan hyväksi, kun tukijoukot ovat kunnossa. 

Predators nappasi pelaajan, joka on lähestymässä uransa parasta vaihetta. Hän on 27-vuotiaana täysin eri pelaaja kuin se syksyllä 2012 harjoitusleirille tullut arka tulokas, jota vastustajat heittelivät pitkän kaukalon laitoja kuin tiskirättiä. Granlundin viime kausien pistesaldot ovat lupaavat 69 ja 67.

Granlundia ovat vastaanottamassa tutut bestmanit. Pekka Rinne, Juuse Saros ja Miikka Salomäki pehmittävät mukavasti sopeutumista uuteen ympäristöön. 

Suomalaisen kuuluu miettiä tässä paikassa, että onko kaikki jopa liian hyvin. Etteivaanmittäänsattuis!

NHL-maailmassa mikään ei ole varmaa, mutta lähdökohdat onnistuneelle arjelle kuherruskuukaudenkin jälkeen ovat olemassa.  

Lue myös:

    Uusimmat