Mainos

Kommentti: Ensimmäinen kerta Suomessa – tulethan pian takaisin, PJ Harvey!

PJ Harveyn ensimmäinen keikka Suomessa olisi ansainnut synkeämmät puitteet.

Vaikka sää oli kesäkuisen harmaa, ulkona oli liian valoisaa. PJ Harveyn musiikki on tummanpuhuvaa, synkkää ja jopa masentavaa.

Iltayhdestätoista iltaseitsemään voimakkaan sateen uhan vuoksi aikaistettu keikka soi Helsingin Teurastamolla järjestetyillä Sideways-festareilla päivänvalossa.

Yleisö oli suomalaiseen tapaan melko pidättyväistä, vaikka artistia on odotettu Suomeen todella pitkään. Vuonna 1995 Harvey lähes saapui Suomeen keikalle R.E.M.-yhtyeen lämppärinä, mutta kun R.E.M.-rumpali Bill Berry lyyhistyi lavalle kiertueen Lausannen-pysähdyksellä, Suomen-etappi peruttiin.

Vuonna 2011 hajonnut R.E.M. saapui Suomeen kymmenen vuotta peruuntuneen keikan jälkeen vuonna 2005, mutta PJ Harveyta odotettiin peräti 21 vuotta.

Ajankohta oli liian aikainen, yleisö pidättyväistä ja kuten todettua, ei ollut pimeää. Ei edes hämärää. Kuten toimittajakollega osuvan kuivakan humoristisesti totesi, "intiimeissä klubiolosuhteissa olisi toiminut paremmin".

Mutta silti PJ Harvey yhtyeineen kuulosti parhaimmillaan synkeän taivaalliselta ja taivaallisen synkeältä. 1990-luvun hitit 50 Ft Queenie ja Down By the Water sekä vuoden 2011 palkitun Let England Shake -levyn kappaleet saivat innokkaimman vastaanoton.

Keikka oli toki odotuksen arvoinen. Toivottavasti Harveyn seuraavaa Suomen-vierailua ei tarvitse odottaa yhtä kauan. Ja toivottavasti ajankohta on, jos kyseessä on festarikeikka, hämärtyvä kesäilta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja