Komea ja kiltti puoliso vetää puoleensa jopa röyhkeästi flirttailevia ihmisiä – "Miehestä kiinni, osaako hän hoitaa tilanteen hyvin vai ei"

Psykologi: tämä on nopein tapa palauttaa luottamus pettämisen jälkeen 0:59
KATSO MYÖS: Psykologi: tämä on nopein tapa palauttaa luottamus pettämisen jälkeen.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen.

"Miten suhtautua ihmisiin, jotka osoittavat selkeää romanttista kiinnostusta puolisoani kohtaan? Puoliso on kiltti ja kohtelias ihminen kaikille, jonka vuoksi vähän väliä elämäämme tunkee näitä jopa röyhkeän flirttailevaksi yltyviä ihastuneita ihmisiä", kysyy nimimerkki Hämmentynyt muiden käytöksestä.

Näin raati vastasi

"Onko ovellanne käynyt stalkkaajia tai puoliso pyytänyt apuasi? Jos ei, ja sinua lähinnä ärsyttää, kun et koe suhdettanne kunnioitettavan: kerro olostasi puolisollesi. Hänen vastuullaan on olla avoin ja sanoittaa rajansa näille ihmisille. Kiltteyttä sekin."
– Nainen, 32, monisuhteessa

"Mitä siitä?"
– Mies, 57, sinkku

"Jos puoliso ei vastaa näihin flirtteihin tai ihastuksiin, niin koittaisin suhtautua kuivalla huumorilla. Jos käyvät ihan mahdottomaksi, voi heille osoittaa, etteivät he kuulu elämäänne."
– Nainen, 59, sinkku

"Ihmiset ovat röyhkeitä ja tunkeilevia, sille et voi mitään. Kannattaa ottaa asia puheeksi puolison kanssa ja kertoa, että sinusta ylenpalttinen kohteliaisuus ei tunnu kivalta ja se tuo epämiellyttäviä seuraamuksia. Ehkä hän ei itse sitä huomaakaan?"
– Mies, 55, avioliitossa

"En suhtautuisi mitenkään. Tai siis samalla tavalla kuin muihinkin ihmisiin. On puolisoni tehtävä hoitaa asia parhaaksi katsomallaan tavalla. Uskoisin hänen olevan tuollaisesta tilanteesta kovinkin imarreltu. Minä seuraisin asiaa kiinnostuneena sivusta."
– Nainen, 44, parisuhteessa

"Eihän se ole miehen syy, jos joku yrittää häntä iskeä. Se on kuitenkin miehestä kiinni, osaako hän hoitaa tilanteen hyvin vai ei. Jos kotona on asiat hyvin, niin ei kukaan petä."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Itse olen vain ylpeä miehestäni. Ei mikään ihme, että muitakin naisia kiinnostaa, kun hän on komea, sanavalmis, empaattinen, hauska ja fiksu. Mutta mieheni valitsi juuri minut, vaikka aivan varmasti olisi saanut melkein kenet tahansa. Se on se fakta, mikä merkkaa eniten minulle.”

– Nainen, 39, avioliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat