Mainos

KOM-teatterilla pyyhkii hyvin

Helsinkiläisen KOM-teatterin esityksiä näki näytäntövuonna 1999 ennätykselliset yli 40 000 katsojaa. Nousua katsojaluvuissa oli edellisestä vuodesta 11 000. Teatterin ohjelmistossa oli kaksi kotimaista, varta vasten KOM-teatterille kirjoitettua näytelmää: Reko Lundanin Aina joku eksyy ja Kari Heiskasen Mikä ihana päivä.

Kevätkauden ensi-ilta oli Ingmar Bergmanin Kohtauksia eräästä avioliitosta. Sen sovitti ja ohjasi Kaisa Korhonen. Heiskasen näytelmä on ohjelmistossa helmikuun loppuun saakka, ja Lundanin näytelmää esitetään kolme kertaa Savoy-teatterissa maaliskuussa. Parhaillaan KOM-teatteri harjoittelee Jouko Turkan kirjoittamaa näytelmää Osta pientä ihmistä.

Viime vuonna KOM-teatteri valittiin vuoden teatteriksi Suomen teatteriliiton gaalassa Tampereella. Perusteluiden mukaan KOM-teatteri on toteuttanut ennakkoluulottomasti ja rohkeasti uusia, kotimaisia näytelmätekstejä. KOMilla on koko 30-vuotisen olemassaolonsa ajan ollut tietty kulttimaine, sillä se on aina pyrkinyt olemaan vaihtoehto muulle tarjonnalle.

Kom-teatterin esitys Aina joku eksyy

Reko Lundánin Kom-teatterille kirjoittamassa ja ohjaamassa Aina joku eksyy -näytelmässä eletään alle kolmekymppisten nyky-Suomessa. Teksti tutkii oman persoonallisuuden kasvua vapautumisena menneisyyden, suvun ja perheen labyrintista. Lundán katsoo maailmaa tarkasti ja lämpimästi rakkautta ja huumoria unohtamatta. Komilaisista ovat mukana Tiina Lymi, Sari Mällinen, Marja Packalén, Eero Aho ja Pekka Valkeejärvi, vierailijoina Saara Pakkasvirta sekä teatteriopiskelija Mikko Leskelä. Lavastus on Teppo Järvisen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.