Mainos

Kolumbia valmis vaihtamaan sissejä panttivankiin

Kolumbian hallitus on tarjoutunut vapauttamaan vasemmistosissejä vankiloista, jos Farc-sissiliike päästää vapaaksi kuusi vuotta panttivankinaan pitämän Ingrid Betancourtin. Ranskalais-kolumbialaisen poliitikon kerrotaan olevan erittäin huonossa kunnossa.

Hallituksen edustaja Luis Carlos Restrepo kertoi torstai-iltana, että hallitus on valmis luopumaan lähes kaikista vankienvaihdolle aiemmin asettamistaan ehdoista, kunhan Betancourt saadaan vapaaksi. Panttivankeja vapauttavia sissejä odottaa hallituksen mukaan myös runsas palkkio. Farc pitää Kolumbian viidakossa satoja panttivankeja.

Kun Restrepolta kysyttiin, kuinka monta sissiä hallitus on valmis päästämään vapaaksi, hän sanoi ettei hallitus rajoita sissien määrää. Myöskään rikoksella ei hänen mukaansa ole merkitystä.

Kolumbian presidentti Alvaro Uribe tähdensi ehtona olevan, että armahduksen saavat eroavat Farcista. Hän vetosi vielä Betancourtin vapauttamisen puolesta.

Betancourt siepattiin vuonna 2002 kesken presidentinvaalikampanjan. Hänen kerrotaan kärsivän muun muassa aliravitsemuksesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.