Mainos

Kolumbia aseistaa talonpoikia

Kolumbian hallitus aikoo aseistaa 20000 talonpoikaa mukaan taisteluun maan sissiryhmiä vastaan. Asiasta kertoivat hallituksen ja armeijan edustajat varhain tänään.

Kyseessä on osa suunnitelmaa, jolla pari viikkoa sitten virkaan astunut presidentti Alvaro Uribe pyrkii kukistamaan maan aseelliset ryhmittymät.

Lähes 40 vuotta jatkunut sisällissota vaatii vuosittain tuhansien ihmisten hengen.

-Ajatuksena on, että talonpojat saavat sotilaskoulutuksen ja kiväärin, partioivat kotikylissään ja tarpeen vaatiessa taistelevat sissejä vastaan, kertoi korkea-arvoinen armeijan edustaja uutistoimisto Reutersille.

Suunnitelma on määrä toteuttaa vuoden loppuun mennessä. Tarkoituksena on, että talonpojat partioisivat 500 kylässä ja kaupungissa, joissa tällä hetkellä ei ole poliiseja tai sotilaita.

Ihmisoikeusryhmät arvostelivat Uriben suunnitelmaa tuoreeltaan. Niiden mukaan talonpoikien aseistaminen vain lisää verenvuodatusta ja tekee siviileistä sotilaallisia kohteita.

Kolumbian suurin sissiryhmä Farc torjui torstaina Uriben tarjouksen, jonka mukaan YK voisi auttaa maan pitkällisen sisällissodan lopettamisessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.