Mainos

Kolmiodraama kiusaa Ranskan presidenttiä

Ranskan presidentin Francois Hollanden yksityiselämästä on julkaistu jo kolme uutta kirjaa, ja lisää tulee syksyn aikana.

Niissä paljastetaan julkisia salaisuuksia Hollanden, hänen avopuolisonsa Valerie Trierweilerin ja entisen avopuolison Segolene Royalin keskinäisistä suhteista.

Trierweilerin ja Royalin välien kiristymistä on seurattu viime kesän parlamenttivaaleista lähtien. Trierweiler lähetti silloin Twitter-viestin, jossa hän kannatti ehdokkaana olleen Royalin kilpailijaa. Hollande tuki puolestaan entistä puolisoaan.

Kamppailun hävinnyt Royal palasi asiaan äskettäisessä haastattelussa ja valitti epäoikeudenmukaisesta kohtelusta vaaleissa.

- Royal odottaa jonkinlaista elettä presidentiltä. Hollande on puolestaan kiusaantunut, koska kaikki hyvän tahdon osoitukset tulkittaisiin entisen puolison suosimiseksi, pohtii L'Ex-kirjan tekijä Sylvain Courage.

Hollanden nykyinen puoliso Trierweiler on sittemmin pysytellyt enimmäkseen poissa julkisuudesta. Hänen twiittinsä on kuitenkin osaltaan jo pilannut Hollanden imagon "normaalina" presidenttinä. Hollanden piti olla värittömämpi kuin edeltäjänsä Nicolas Sarkozy, joka oli jatkuvasti esillä yksityiselämänsä takia.

- Naisten sota, otsikoi Le Nouvel Observateur -lehti. Vieressä oli kuva Royalista ja Trierweilerista.

- Kuninkaallinen (Royal) päänsärky, ilkkui Le Parisien -lehti.

Marianne-lehdessä luvattiin "paljastuksia helvetinmoisesta kolmikosta".

Hollande on tuntenut Trierweilerin 1980-luvulta lähtien. Trierweiler on Paris Match -lehden politiikantoimittaja, ja hänet tunnetaan myös tv:stä talkshow-ohjelman vetäjänä.

Suhteen kerrotaan alkaneen vuonna 2005, vaikka Hollande erosi Royalista muodollisesti vasta vuonna 2007. Royal oli silloin sosialistien presidenttiehdokkaana. Erostaan he ilmoittivat vasta kun Royal oli hävinnyt vaalit Sarkozylle. Royalilla ja Hollandella on neljä lasta.

(MTV3 - STT - AFP - REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.