Uintilegenda matkusti lentokoneessa, johon kohdistui pommiuhka – kertoo nyt kokemastaan kauhunhetkestään

Kolminkertainen olympiamitalisti ja 12-kertainen maailmanmestari Therese Alshammar matkusti helmikuussa lentokoneessa, johon kohdistui pommiuhka. Ruotsin uintimaajoukkue oli matkalla Tukholman Arlandan lentokentältä Ranskan Nizzaan. 

Kone jouduttiin kuitenkin kääntää takaisin Tukholmaan.

– Boeing 737 -koneeseen, jossa on 169 matkustajaa on kohdistunut pommiuhka. Kone kääntyi, kun se sai tiedon uhasta ja on nyt matkalla takaisin Tukholmaan, sanoi Johan Beischer meri- ja lentopelastuskeskuksesta tuolloin.

Koneessa oli mukana osa Ruotsin uintimaajoukkueesta, mukaanlukien Alshammar sekä kolminkertainen EM-mitalisti Simon Sjödin.

– Siinä tilanteessa ajattelet kaikkein pahinta. Ajattelin samantien Nantesin jalkapalloilijaa (Emiliano Sala), joka syöksyi lentokoneessa Englannin kanaaliin. Se oli karmeaa, Sjödin sanoi tuolloin.

Nyt Alshammar on kertonut omasta kokemuksestaan lennolla.

– Se oli todella, todella epämiellyttävää. Siitä ei kuitenkaan tullut niin dramaattista, sillä kaikki ymmärsivät tilanteen vakavuuden eikä kellekään iskenyt paniikki. Se on kuitenkin selvää, ettei sellaista halua enää kokea uudestaan, Alshammar sanoo.

Alshammar teki historiaa Rion olympialaisissa 2016, kun hän edusti Ruotsia jo kuudensissa olympialaisissa. Hänellä on kolmen olympiamitalin lisäksi 25 MM-mitalia ja 43 EM-mitalia.


Lue myös:

    Uusimmat