Kolmessa vuodessa säästöön lähes 90 000 euroa – näin 22-vuotias nainen onnistui

Australialainen, lähes 90 000 euroa kolmessa vuodessa säästänyt opiskelija neuvoo asettamaan säästämisessä tavoitteet korkealle ja pitkälle. Opiskelijan saavutuksesta kertoo brittilehti Daily Mail.

Säästäminen voi tuntua joskus todella haastavalta, mutta mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Sen osoittaa australialainen myyntiassistentti Selin Tekirdag, 22, joka onnistui säätämään vain kolmessa vuodessa huimat 100 000 dollaria [87 800 euroa].

Selin kertoo innostuneensa alun perin säästämisestä australialaisen "talousguru" Canna Campbellin myötä. Campbell keksi projektin, jossa säästäjien pitää asettaa itselleen yksi suurempi taloudellinen tavoite, joka jaetaan sitten pienempiin, tuhannen dollarin tavoitteisiin.

Julia ja hänen miehensä säästivät kumpikin 10 000 euroa vuoden aikana ja kuvailevat projektia "suhteellisen helpoksi". Miten pariskunta onnistui, katso alla oleva video! (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

9:08

Rahaa vain välttämättömyyksiin, muu säästöön

Kun Selin alkoi säästää, hän oli 18-vuotias yliopisto-opiskelija, joka työskenteli myyntiassistenttina. Työstä hän ansaitsi vuodessa noin 20 000 dollaria. Selin kuitenkin intoutui näkemistään Campellin säästövinkeistä ja päätti aloittaa varojen kartuttamisen.

Selin asui onneksi silloin vielä kotona, joten hänellä ei kulunut rahaa vuokraan, laskuihin tai ruokaostoksiin. Aluksi hän aloitti tekemään muutoksia kulutustapoihinsa.

– Ennen käytin kaiken rahani ruokaan, ystävien kanssa ulos menemiseen ja sosialisoimiseen. Kaikki rahani olivat pohjimmiltaan menneet ei mihinkään, Selin kertoo Daily Mailille.

Selin avasi toisen tilin, jonka hän osoitti täysin säästöilleen. Sitten hän laati itselleen budjetin ja tavoitteen, joka hänen täytyisi saavuttaa vuoden loppuun mennessä. Selin alkoi ostaa vain asioita, joita hän todella tarvitsi.

Lopulta hän päätyi säästämään paljon enemmän kuin alkuperäinen tavoite oli, jopa tuhansia euroja.

Lisätöitä ja tavaroita myyntiin

Kasvava pankkitilin saldo motivoi Seliniä jatkamaan. Hän otti opintojensa ja myyntiassistentin töidensä oheen muita töitä saadakseen lisää rahaa.

– Myin tavaroita, joita minulla oli talossani, ostin tavaroita halvalla ja myin ne eBayssa, Selin kertoo.

Sivutöiksi hän alkoi toimia englannin ja matematiikan tutorina ja hankki myös toisen työn hoitoassistenttina. Palkkansa Selin säästi, ja tutoroinnista saatavat rahat hän käytti tarvitsemiinsa asioihin.

"Mikään ei ole saavuttamattomissa"

Muita nuoria säästäjiä Selin neuvoo asettamaan tavoitteet korkealle ja pitkälle. Se hänen mukaansa voimaannuttaa säästämään enemmän.

– Keskity pidemmän aikavälin tavoitteisiin enemmän kuin lyhyen aikavälin tavoitteisiin. Tarvitseeko autoa todella päivittää, jos se on edelleen täysin toimiva?

– Priorisoi, mikä on tarpeellista ja mikä ei. Minä tähtään vain välttämättömyyksien ostamiseen, ja hemmottelen itseäni silloin tällöin, nuori nainen kertoo.

Selinin mukaan sosiaalinen media voi helposti houkutella nuoria uskomaan, että he tarvitsevat sitä ja tätä. Hänen mukaansa silloin pitää vain pysyä kovana. Pankkitilin saldon seuraaminen kannustaa jatkamaan säästämistä.

Nyt Selin on sijoittanut rahojaan eri aloille, mutta pankissa hänellä on edelleen hätävaratili. Nuori nainen haluaa seuraavaksi rakentaa passiivisen tulonlähteen, sijoittaa ja lopulta ostaa kodin.

– 100 000 dollarin säästämisestä olen oppinut, että mikään ei ole saavuttamattomissa ja se on kaikki vain mielen sisällä. Säästäminen ei vaadi suuria tuloja, se vaatii yksinkertaisesti itsekuria, Selin sanoo.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja