Säästöön 10 000 euroa vuodessa – suomalaisäiti paljastaa blogissaan, kuinka onnistui

Arjen pienillä muutoksilla on mahdollista kartuttaa kasaan isojakin summia, suomalaisbloggari toteaa. 

Äiti ja bloggari Julia Thuren kertoo Julia ihminen -blogissaan, miten hän onnistui siinä, mistä moni suomalainen tyytyy vain haaveilemaan. Nimittäin säästämisessä.

Nainen kertoo tehneensä vuonna 2013 päätöksen säästää puolisonsa kanssa käsirahaa isompaa asuntoa varten. Kunnianhimoinen säästötavoite täyttyi, ja vuoden aikana molemmat onnistuivat säästämään tahoillaan 10 000 euroa. Naisen mukaan se kävi yllättävänkin helposti.

– Säästäminen on mun mielestä samanlaista kuin laihduttaminen. Jos sitä ajattelee aktiivisesti, homma kosahtaa. Ne harvat kerrat, kun olen elämäni aikana yrittänyt laihduttaa, olen ajatellut ruokaa koko ajan. Ja kun ajattelee ruokaa paljon, tekee mieli syödä koko ajan. Sama rahan kanssa. Jos sitä ajattelee koko ajan, sitä tekee mieli myös hassata menemään. Eli säästämisessä toimii sama kuin puolimaratonilla: älä ajattele sitä, nainen selittää. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Parhaiten tämä onnistuu naisen mukaan laittamalla joka kuun alussa 300–500 euroa säästötilille riippuen siitä, osuuko kyseiselle kuulle muita suuria kuluja.

Säästötilille laitetun rahan sekä asumis- ja ruokakustannusten jälkeen käyttörahaa loppukuulle jää noin viisisataa euroa. Ja se on Thurenin mukaan riittävästi.

Jokainen voi pyrkiä kohti unelmaansa

Viisisataa euroa voi kuulostaa monen vanhemman korvaan pieneltä summalta, mutta Thuren avaa blogissaan, miten hän oikein pystyy siihen. Aivan ensimmäiseksi hän kertoo asuvansa omistusasunnossa, jossa kuukausikustannukset tulevat vuokra-asumista edullisemmiksi.

Lisäksi perheessä mietitään perjantaisin etukäteen tulevan viikon ruoat ja ainekset hankitaan kerralla. Nainen kertoo, ettei myöskään omista autoa, eikä kuluta vapaa-aikaansa shoppaillen kauppakeskuksissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen ei suinkaan vaadi kaikkia toimimaan kuten hän, mutta hän haluaa tekstillään muistuttaa, ettei tarvitse olla hyvätuloinen, jotta voi pyrkiä kohti unelmaansa. Se vaatii vain määrätietoisuutta.

– Ennen kaikkea haluan kannustaa muita naisia ottamaan rahankäyttönsä haltuun, koska se on tosi voimaannuttavaa. Säästäminen saattaa olla ihan yhtä tyydyttävää kuin kivan vaatteen löytäminen. Siitä tulee niin voittajafiilis, kun saa satasen tai tonnin säästöön. Tai jopa sen kymppitonnin, Thuren päättää.

Naisen kaikki säästövinkit pääset lukemaan Julia ihminen -blogista.

Onko asuntolaina sinulle termina tuttu? Videolta voit katsoa, mitä kaikkea se oikein pitää sisällään. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja