Kolmen lapsen äiti meni kauneusleikkaukseen – kuoli kaksi viikkoa myöhemmin: "Hän oli terve kuin pukki"

Veritulppa vei kolmen lapsen äidin hengen 17 päivää sen jälkeen, kun hänelle oli tehty rintojen suurennus- ja vatsankiristysleikkaus.

36-vuotias brittiläinen Louise Harvey kuoli sairaalassa veritulpan seurauksena. Hän oli käynyt kauneusleikkauksissa vain noin paria viikkoa aiemmin.

Kauneudenhoitolalla työskennellyt nainen oli Daily Mail -lehden tietojen mukaan mennyt lontoolaiselle klinikalle rintojensuurennus- ja vatsankiristysoperaatioon.

Kaksi viikkoa myöhemmin Louise alkoi kärsiä hengenahdistuksesta. Hänet vietiin kiireesti Norwichin yliopistolliseen sairaalaan.

Lääkärit totesivat, että Louiselle oli kehittynyt keuhkoihin veritulppa, joka kuolemansyyntutkijoiden mukaan vei hänen henkensä. Keuhkoveritulppa syntyy, kun verihyytymä tukkii keuhkoihin johtavan valtimon. 

Kuolemansyytutkija Yvonne Blake kertoo, että Louise oli käynyt kauneusoperaatioissa kohentaakseen ulkomuotoaan. 17 päivää myöhemmin kolmen lapsen äiti kuitenkin lysähti maahan kotonaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suvussa veritulppaa

News.com.au-sivuston mukaan Louise olisi lähetetty leikkauksesta kotiin ilman verenohennuslääkkeitä. Näin siitäkin huolimatta, että suvussa veritulppaa oli esiintynyt.

Naisen äidin Lindan mukaan tytär oli uskonut, että operaatio olisi turvallinen. 

– Haluan vain oikeutta tyttärelleni. He sanoivat, että olisi turvallisempaa tehdä molemmat toimenpiteet samalla kertaa, jotta hänen ei tarvitsisi käydä läpi kahta erillistä toipumisprosessia.

Lindan mukaan lääkärit olivat perustelleet asiaa myös kustannuksilla. Jos leikkaukset tehtäisiin samalla kertaa, Louise säästäisi rahaa.

– Louise meni kuntosalille, ja hän luotti itseensä kuusivuotiaansa syntymisen jälkeen. Hän oli laihtunut ja halusi eroon löysästä nahasta. Hän oli kaunis, mutta joistain ihmisistä vain tuntuu, että he haluavat tehdä jotain tällaista.

"Hän oli terve kuin pukki"

Linda oli huolestunut kuullessaan, että Louiselle tehtäisiin kaksi leikkausta samalla kertaa. Hän uskoi, että ihmisen keho kestäisi vain tietyn määrän kuormitusta samalla kertaa.

– Louisella ei ollut aiemmin ollut mitään terveysongelmia, ei korkeaa verenpainetta tai muutakaan. Hän oli terve kuin pukki, Linda kertoo.

Lindan mummi oli kuitenkin saanut veritulpan ja kuollut 55-vuotiaana. Naisen mukaan myös tauti on iskenyt toiselle hänen siskoistaan.

– Tiedän, että Louise ei käyttänyt verenohennuslääkkeitä. Olemme syvästi huolissamme siitä, että hän ei ollut saanut oikeanlaista hoitoa.

Videolla keskustellaan antibiooteista. Artikkeli jatkuu videon alla.

10:13

Ulkonäkö ajoi leikkaukseen

Perheen mukaan Louise halusi vatsan kiristysleikkauksen. Lisäksi hän halusi, että hänen rintaimplanteistaan tehdään suuremmat ja terhakammat.

Lontoossa kesäkuussa tehdyn operaation jälkeen Louise oli sairaalassa kaksi viikkoa. Sitten hän palasi kotiin. Hän esitteli uuden uutukaista kehoaan ylpeänä ja toipui perheen mukaan todella hyvää vauhtia.

Heinäkuu kolmas päivä hän kuitenkin sai sydänkohtauksen. Hän kuoli sairaalassa kaksi päivää myöhemmin.

Louisea jäivät kaipaamaan hänen kolme lastaan. Ystävät perustivat rahakeräyksen 18-vuotiaan Kayleigh-Annen, 11-vuotiaan Owenin ja 6-vuotiaan Jaxonin hyväksi. Pojat asuvat nyt Louisen äidin luona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja