Mainos

Kolme ruotsalaisministeriä erosi

Ruotsin elinkeinoministeri Björn Rosengren jättää poliittiset tehtävänsä, ilmoitettiin tänään ministeriön toimittamassa tiedotteessa. Myös demokratiaministeri Britta Lejon ja ympäristöministeri Kjell Larsson ilmoittivat jättävänsä hallituksen. Heidän erostaan kertoi pääministeri Göran Persson tiedotustilaisuudessa.

Aikaisemmin ovat jo sosiaaliturvaministeri Ingela Thale'n ja puolustusministeri Björn von Sydow jättäneet paikkansa. Lisäksi varapääministeri Lena Hjelm-Walle'n on ilmoittanut eroavansa.

Persson esittelee uuden hallituksensa maanantaina. Hänen mukaansa hallituksessa vaihtuu kahdeksan ministeriä. Persson sanoi, että hallitusremontti johtuu Rosengrenin yllättävästä erosta. Pääministeri itse olisi halunnut tehdä ministerivaihdoksia vasta uuden kautensa puolivälissä.

Perssonille Rosengrenin ero tuli täytenä yllätyksenä. Hänellä ei tiistaina ollutkaan selitystä erolle. Rosengren sanoi harkinneensa jo jonkin aikaa henkilökohtaista tilannettaan ja päättäneensä vaalien jälkeen jättää kaikki poliittiset tehtävänsä. Rosengren ei aio enää asettua ehdolle ministeriksi. Hän jättää myös valtiopäiväpaikkansa. Lisäksi hän eroaa sosiaalidemokraattisen puolueen johtotehtävistä ja alueellisista puoluetehtävistä Norrbottenissa. Syyksi erolleen Rosengren ilmoitti puuttuvan valmiuden panostaa täyttä nelivuotiskautta poliittiseen toimintaan.

-Olen täyttänyt 60 vuotta, hän sanoi.

Lejon aikoo jatkaa kansanedustajana. Persson lupasi hänelle myös muita tehtäviä. Persson ei myöskään sulkenut pois mahdollisuutta, että Lejon olisi mukana tulevissa hallituksissa. Lejonin uskotaan joutuvan lähtemään heikon vaaliosanoton vuoksi. Hänen tehtäviinsä demokratiaministerinä kuului mm. äänestysvilkkauden nostaminen. Larsson jättää Perssonin mukaan paikkansa terveyssyistä. Hänellä on todettu syöpä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.