Mainos

Kolme mielenosoittajaa ammuttiin Mogadishussa

Somalian pääkaupungissa protestoitiin maassa olevia etiopialaissotilaita vastaan.

Kolme ihmistä on kuollut etiopialaisten joukkojen tulittaessa mielenosoittajia Somalian pääkaupungissa Mogadishussa, kertoo uutistoimisto Reuters silminnäkijöitä lainaten.

Toisten tietojen mukaan yksi ihminen, 13-vuotias poika, kuoli somalialaisten poliisien ja etiopialaisten sotilaiden tulituksessa.

Sadat nuoret osoittivat Mogadishussa mieltään etiopialaisia joukkoja vastaan. Mielenosoittajajoukko heitteli kiviä ja poltti autonrenkaita.

- Vastustamme etiopialaisjoukkojen miehitystä. Emme halua heitä, heidän pitää lähteä, selitti 20-vuotias mielenosoittaja Ahmed Mohamed uutistoimisto Reutersin toimittajalle. - He vainoavat meitä omassa maassamme. Hallitus on sälyttänyt etiopialaiset niskaamme.

Somalian hallitus sai viikko sitten Mogadishun hallintaansa naapurimaan Etiopian vahvasti aseistautuneiden joukkojen tuella. Islamistijoukot pakenivat kaupungista, jota ne olivat hallinneet puolen vuoden ajan.

Useillakin puolilla Mogadishua oli mielenosoituksia, joissa vastustettiin etiopialaisten joukkojen läsnäoloa. Etiopian pääministeri Meles Zenawi on vakuuttanut, että etiopialaiset sotilaat lähtevät Somaliasta kahden viikon kuluessa.

Islamistijoukot ovat joutuneet jättämään myös Etelä-Somaliassa olleet tukialueensa. Islamistit ovat kuitenkin ilmoittaneet aloittavansa sissisodan hallitusta ja etiopialaisia vastaan.

Islamistien paettua on Mogadishuun saapunut klaanipäälliköiden joukkoja, jotka jo aiemmin pitivät kaupunkia vallassaan.

Hallitus määräsi alkuviikosta asukkaat luovuttamaan aseensa torstaihin mennessä. Muussa tapauksessa hallitus uhkasi ryhtyä takavarikoimaan aseita voimatoimin.

Moniakaan aseita ei ilmeisesti ole luovutettu, ja tänään hallitus ilmoitti siirtäneensä tuonnemmaksi aseiden keruuta pakkotoimin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.