Järkyttävä reaktio hiusten värjäämisestä – brittinaisen kasvot turposivat pahasti

Kotivärjäyksellä oli karmeat seuraukset, kun brittinaisen kasvot turposivat tunnistamattomiksi.

Hiusten värjääminen kotona on helppoa ja säästää rahaa, mutta siihen liittyy omat riskinsä. Tämän sai huomata englantilainen Lauren Woods, joka sai todellakin kärsiä kotivärjäyksen seurauksista.

Vaikka Woods teki allergiatestin, eikä mitään fyysisiä reaktioita ilmennyt seuraavan 24 tunnin aikana, itse hiusten värjäys koitui kohtalokkaaksi. Naisen kasvot alkoivat turvota muutaman päivän sisällä.

Sairaalaan kiidätetty Woods julkaisi Facebookissa sittemmin poistamansa päivityksen varoittaakseen muita kotiväreistä aiheutuvista allergisista reaktioista. 

"Soitin äidilleni hysteerisenä"

Woods pyytää kaikkia hiuksiaan värjääviä tekemään vaadittavat allergiatestit ennen koko tukan värjäystä. Nainen kertoo itse tehneensä testin ja uskaltautuneensa värjäämään hiuksensa, kun vuorokauden sisällä ei tapahtunut mitään. Torstai-iltana hiuksensa värjännyt Woods meni suihkuun lauantaiaamuna, ja huomasi, kuinka turvonnut hänen otsansa oli. Myös päänahka oli palanut.

– Soitin äidilleni hysteerisenä, hän kiirehti paikalle. Menin sairaalaan, jossa minua vain käskettiin olla pesemättä tukkaani. Tunnit kuluivat, ja turvotus siirtyi silmiini. Menin taas sairaalaan poikaystäväni kanssa, ja minulle annettiin steroideja ja allergiatabletteja, ja minulle kerrottiin, että turvotus laskisi muutaman seuraavan tunnin aikana, nainen kirjoitti.

"Ei kivun arvoista"

Sunnuntaiaamuna herättyään Woods ei pystynyt enää avaamaan silmiään, ja hän meni ensiapuyksikköön, jonne hän lopulta jäikin ja josta hän sunnuntaina kirjoitti päivityksensä.

– Hiusten värjääminen ei ollut tämän kivun arvoista. En halua, että kukaan joutuu käymään läpi sitä, mitä minä näiden päivien aikana, Woods totesi poistamassaan päivityksessä.

Kotivärjääjien kannattaakin muistaa, että mahdolliset allergiset reaktiot eivät välttämättä ilmaannu saman tien.

– Voi olla, että asiakas lähtee kampaajalta tai on itse värjännyt hiukset ja tilanne on ok, mutta allergia iskee myöhemmin. Se on vakava juttu. Silmät voivat turvota umpeen, voi tulla pahimmillaan rytmihäiriöitä, rakkuloita päänahkaan, kemiantekniikan diplomi-insinööri ja ympäristöasiantuntijana työskentelevä Anja Nysten kertoi MTV Lifestylen haastattelussa vuonna 2015.

Lähteet: Someecards, Metro, Facebook

***

1:08

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja