Mainos

Hurjat kuvat: Kulmakarvojen värjäyksellä ikävä loppu – nuori nainen lähes sokeutui

Vakavan allergisen reaktion väriaineesta saanut nainen muistuttaa kaikkia herkkyystestin tärkeydestä. 

Oletko joskus värjännyt hiuksiasi, ripsiäsi tai kulmakarvojasi kotona, mutta jättänyt tekemättä pakkauksen kehottaman allergiatestin? Tylah Durien tarinan luettuasi et enää koskaan jätä tätä turhalta tuntuvaa testiä tekemättä.

Australialainen 16-vuotias kauneudenhoitoa opiskeleva Durien päätti eräänä päivänä värjätä ripsensä ja kulmakarvansa itse kotivärjäykseen tarkoitettujen välineiden ja aineiden avulla. Kaikki sujui hyvin, kunnes noin puolen tunnin jälkeen nainen alkoi tuntea kulmakarvoissaan kutinaa ja turvotusta. Turvotus paheni entisestään, ja seuraavan neljän päivän aikana Durien silmät turposivat lähes umpeen.

–  Heräsin melkein sokeana. Reaktio oli saanut silmäni turpoamaan valtaviksi palloiksi, ja minä itkin ja huusin. Se tuntui samalta, kuin olisin saanut hiekkaa silmämunaani, mutta en saisi sitä sieltä millään pois, nainen kuvailee oireitaan

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäreiden mukaan oli lähellä, ettei Durie sokeutunut värjäyksen aiheuttamasta reaktiosta.

Epätavallinen, mutta erittäin vakava reaktio 

Durie kertoo saaneensa myöhemmin selville, että hän oli allerginen yhdelle tuotteen sisältämälle kemikaalille, p-Fenyleenidiamiinille PPD:lle. Herkkyys aineelle olisi selvinnyt, jos nainen olisi tehnyt pakkauksen kehottaman testin ennen väriaineen käyttöä.

– En ymmärtänyt, että olisin allerginen PPD:lle. Tein sen itse, tein virheen ja nyt yritän suojella muita. Olin sairaalassa kauhuissani. Lääkärit sanoivat, että minulla oli epätavallinen, mutta vakava allerginen reaktio, joka olisi voinut jättää minut pysyvästi sokeaksi, Durien kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jouduin käymään läpi selittämätöntä kipua vain ripsien ja kulmakarvojen värjäyksen vuoksi. En enää koskaan värjää itsekseni, nainen toteaa. 

Vaikka Durie ei onneksi sokeutunut, väriaine saattoi jättää naisen näköön pysyviä vaurioita. 

– Jos se tapahtuisi uudelleen, se voisi tapaa minut tai jättää pysyvästi sokeaksi. Kehotan kaikkia tekemään pakkauksen testin ja näytän kuviani varoitukseksi.

Värjäysmerkin tiedottaja kertoo, että juuri tämän kaltaisten yliherkkyysreaktioiden vuoksi pakkauksissa on selkeät ohjeet, jolla mahdollinen yliherkkyys voidaan selvittää. Tiedottaja kehottaa tekemään testin 48 tuntia ennen tuotteen käyttöä.

Lähde: CatersNews, MVPhotos

***

2:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.