Mainos

Kolme B-52-konetta ilmaan Britanniasta

Raskaat B52-pommikoneet ovat nousseet ilmaan Länsi-Englannissa sijaitsevasta ilmatukikohdasta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kolmen B-52 koneen ilmaannousu on ensimmäinen sitten Irakin sodan alun. Koneet ovat pitkäntähtäimen strategisia pommikoneita, joihin ei Sky News television kuvien perusteella kuitenkaan näytä olevan asennettu toistaiseksi pommeja.

Hoon: Brittijoukot osallistuivat viime yön iskuihin

Britannian puolustusministeri Geoff Hoonin mukaan brittijoukot osallistuivat viime yönä tehtyihin ilmaiskuihin Irakissa.

Hoonin mukaan hyökkäykset kohdistuivat Bagdadin hallintorakennuksiin. Hän korosti sen merkitystä, että länsiliittouma osoittaa valikoiduilla iskuilla taistelevansa ennen kaikkea Irakin johtajan Saddam Husseinin hallintoa vastaan.

Ilmaiskujen jälkeen ainakin kolme rakennusta paloi maan tasalle, silminnäkijät kertoivat.

Britannian ulkoministeri Jack Straw toivoi puolestaan briteiltä kärsivällisyyttä ja huomautti, ettei sodan kestoa voida vielä ennakoida. Hän vähätteli myös EU:n jakaantumista Irak-kiistassa arvioimalla tilannetta suhteellisen vakaaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Britannian joukoilla on Irakin sodassa sotilaallista merkitystä: ne ovat hyvin koulutettuja ja hyvin varustettuja, toteaa tutkija Pekka Visuri.

(Uutiset klo 12, 21.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.