Kolmatta kertaa kärynneellä nyrkkeilytähdellä selitys valmiina: "En ole koskaan tehnyt niin" – edellinen käry vei MM-ottelun Joshuaa vastaan

Kolmatta kertaa urallaan dopingista kärähtänyt nyrkkeilijä Jarrell Miller kiistää käyttäneensä tietoisesti kiellettyjä aineita. Fightnetworkin haastattelussa yhdysvaltalainen Miller kiistää käyttäneensä kiellettyjä aineita ja sanoo selvittävänsä lakitiiminsä kanssa, mistä käry johtui.

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Jarrell Millerin piti kohdata Jerry Forrest raskaansarjan ottelussa 9. heinäkuuta. Ottelu olisi ollut Millerille ensimmäinen sitten marraskuun 2018. Kesäkuun lopulla Millerin uutisoitiin kuitenkin kärähtäneen dopingista.

Pitkä ottelutauko oli seurausta Millerin edellisestä dopingkärystä. Viime kesäkuuksi sovittu raskaansarjan MM-ottelu Anthony Joshuaa vastaan peruuntui, kun Miller jäi kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Käry kävi EPOsta, kasvuhormonista ja Endurobolista.

Nyrkkeilijä selvisi ilman rangaistusta, mutta menetti seitsemän miljoonan dollarin ottelupalkkionsa.

Ensimmäisen kerran Miller oli kärähtänyt vuonna 2014 otellessaan potkunykkeilijänä. Tuolloin hän sai yhdeksän kuukauden kilpailukiellon.

"Tutkimme asiaa"

Nyt julki tulleen käryn jälkeen Milleriä uhkaa World Boxing Newsin mukaan elinikäinen panna. Mies itse vakuuttelee kuitenkin syyttömyyttää Fightnetworkin haastattelussa.

Nyrkkeilyurallaan 23 voittoa ottanut ja yhden ratkaisemattoman otellut Miller kiistää käyttäneensä koskaan tietoisesti suoritusta parantavia aineita. Hänen mukaansa aine, joka aiheutti uusimman käryn, päätyi hänen elimistöönsä suun kautta. 

Millerin mukaan hänellä on aavistus siitä, mikä tuote käryn olisi voinut aiheuttaa. Hän sanoo asian selvittämisen olevan kuitenkin vielä kesken.

– Emme tiedä, oliko se saastunutta, mutta tutkimme asiaa parhaillaan. Minä ja taustajoukkoni teemme perinpohjaista työtä saadaksemme totuuden esiin. 

Milleriltä kysyttiin haastattelussa, onko tämä käyttänyt koskaan uransa aikana kiellettyjä aineita. Kolmesta kärystä huolimatta vastaus oli kieltävä.

– En ole koskaan ottanut tietoisesti steroideja parantaakseni suoritustani, Miller sanoi.

– Olenko ottanut jotain lääkinnällisistä syistä, toipuakseni loukkaantumisista? Kyllä. Olenko koskaan ottanut jotain ennen ottelua voittaakseni tai harjoitusleirillä? En ole koskaan tehnyt niin.

Nyrkkeilymaailman usko Millerin selityksiin on kuitenkin ollut koetuksella. Miehen promoottori Dimitri Salita kommentoi käryä aiemmin toteamalla olevansa pettynyt. Toinen promoottori Lou DiBella oli sanoissaan jyrkempi

– Olen tuntenut "Big Babyn" ikuisuuden, mutta tämä oli viimeinen tippa. Hän tarvitsee mielentilatutkimuksen, DiBella sanoi.

Miller on tällä hetkellä hyllytetty väliaikaisesti, kunnes Nevadan urheilukomissio tekee lopullisen ratkaisun tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat