Mainos

Nyrkkeilyn MM-haastaja Aleksandr Povetkin kiistää täysin syyllisyytensä uransa kahteen dopingkäryyn

6:16

Venäläisnyrkkeilijä Aleksandr Povetkin väittää, että hän ei ole syyllinen kahteen dopingkäryynsä vuonna 2016. Povetkin kohtaa syyskuussa Wembleyn stadionilla Anthony Joshuan.

Pääkuvan videolla huippuhetket Joshuan edellisestä ottelusta. 

Kaksi vuotta sitten Povetkinin päälle langetettiin vakava epäily hänen jäätyä kahdesti kahdeksan kuukauden aikana kiinni suorituskykyä parantavien aineiden käytöstä.

Povetkinin kärysi ensin sydänlääke meldoniumista, ja sen takia hän menetti WBC-liiton maailmanmestaria Deontay Wilderia vastaan sovitun ottelun.

WBC ei kuitenkaan määrännyt hänelle kilpailukieltoa, koska meldonium oli tullut Wadan kiellettyjen aineiden listalle vasta vuoden 2016 alusta. Myöhemmin Povetkin kärysi steroidin kaltaisesta ostariini-aineesta ja menetti sen takia WBC-liiton MM-ottelun Bermane Stivernea vastaan.

– Ensin minut saatiin kiinni meldoniumista – kyseessä oli nanogramman määrä. Testi tapahtui juuri ennen ottelua. Olin puhdas parissa testissä ennen sitä, ja myös testissä ottelun jälkeen, Povetkin sanoo.

– Minusta se oli hyvin epäilyttävää. Tiedän, että olen puhdas. Tiedän, että olin puhdas silloinkin. En tiedä, mitä tapahtui, mutta minua syytettiin väärinkäytöstä, jota en ollut tehnyt.

– Toisella kertaa kyseessä oli ostariini. En edes tiennyt, mitä se on. Kun luin siitä, sanottiin, että se kasvattaa lihaksia. Painoin vain sata kiloa ennen sitä ottelua. Parissa testissä aiemmin olin puhdas, ja niin myös testeissä tuon jälkeen. Tuollakin kertaa löydös oli hyvin, hyvin minimaalinen, Povetkin jatkaa.

– Eikö tämä kuulosta vähän epäilyttävältä? Luullakseni siihen aikaan oli jotain meneillään. Sillä määrällä, mitä he löysivät ei ole edes mitään vaikutusta, joten miksi olisin sellaista tehnyt? Tiedän, että olen puhdas ja niin olin silloinkin (kiinni jäädessä), Povetkin väittää.

Povetkin jatkoi käryistään huolimatta uraansa.

Syyskuussa Antony Joshua puolustaa Povetkinia vastaan WBA-, IBF-, WBO ja IBO-liiton mestaruusvöitään. 

Lähde: ESPN.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.