Robert Heleniukselta tunteikas tilitys dopingvyyhdistään

Robert Helenius tilittää dopingvyyhtiään: "Pahin on, että syytetään syytöntä" 3:18
Katso: Robert Helenius puhuu dopingvyyhdistään Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa.

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius kommentoi dopingvyyhtiään tunteikkain sanankääntein MTV:n Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa. Hän sanoi muun muassa, mikä tapauksessa on ollut pahinta.

Brittitähti Anthony Joshuan ja Heleniuksen raskaan sarjan ottelun elokuussa Lontoossa järjestänyt Matchroom Boxing kertoi matsin jälkeen, että suomalaisen dopingnäytteestä on löytynyt poikkeama. Aine on sittemmin vahvistunut urheilussa kiellettyihin aineisiin kuuluvaksi klomifeeniksi. 

Toimittaja Mikko Suursalmi kysyi Heleniukselta tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, onko Helenius ottanut kyseistä ainetta.

– Se on tässä pahinta. On periaatteessa ihan sama, mitä minä sanon, olenko ottanut sitä vai enkö ole ottanut. Minä sanon, että minä olen syytön. Kaikki tekevät kuitenkin loppupäätelmän itse, Helenius vastasi.

Helenius kuitenkin vakuutti, että jos hän olisi tietoisesti dopingia käyttänyt, hän tulisi pyytämään anteeksi.

– Sanoisin, että minä tiedän, että muutkin käyttävät, miksen minä käyttäisi.

Helenius palasi tämän jälkeen Joshua-ottelun alla puimiinsa ajatuksiin.

– Jos olen pärjännyt näinkin pitkään ilman (dopingia), miksi alkaisin nyt tekemään jotain tällaisia typeryyksiä? Minulla on enää muutama matsi.

– Pahin on, että syytetään syytöntä.

Helenius totesi tietävänsä asiasta sen, että ainetta on löytynyt.

– Tiedän sataprosenttisella varmuudella, että en ole sitä ottanut, hän sanoi perään.

"Haluaisin ottaa ainakin yhden ottelun vielä"

Erikoishaastattelussa nyrkkeilijä Robert Helenius 15:51
Tässä koko Robert Heleniuksen Viiden jälkeen -erikoishaastattelu. Miten avioeroprosessinkin keskellä elänyt nyrkkeilijä jaksaa?

Nyrkkeilykehään yhä mielivä Helenius ilmaisi toiveensa, että dopingvyyhti ratkeisi pian. Hänen mukaansa Britannian antidopingviranomaisen Ukadin kanssa käydään asiasta viikoittain keskustelua. 

– Nämä keissit voivat kestää puolesta vuodesta pariin vuoteen. Toivon, että se ratkeisi ihan lähiaikoina, koska minä täytän 40 ensi vuonna ja haluaisin ottaa ainakin yhden ottelun vielä.

Kuuntele Heleniuksen tuoreet kommentit dopingvyyhdistään kokonaisuudessaan ylälaidan videolta.

Robert Helenius puhuu Anthony Joshuan neljän viikon takaisesta sparripyynnöstä: "Jos olet doupattu, ei pyydetä" 2:27
Katso myös: Robert Helenius puhuu Anthony Joshuan neljän viikon takaisesta sparripyynnöstä: "Jos olet doupattu, ei pyydetä."

Lue myös:

    Uusimmat