UFC-ottelija syytti vastustajaansa dopingista – nyt miehen omasta testistä kuului kummia: "Olen murtunut"

Kevytsarjan UFC-vapaaottelija Bobby Green kertoo antaneensa positiivisen dopingtestin. Aiemmin historiassaan yhdysvaltalainen on itse syytellyt vastustajaansa dopingista.

Green, 36, kertoo pitkällä Instagram-videollaan olleensa harjoitusleirillä ennen heinäkuun alussa ohjelmassa ollutta ottelua Jim Milleriä vastaan, kun hän sai UFC:ltä tiedon antamastaan positiivisesta näytteestä. Ottelu tämän myötä peruttiin.

Green uskoo kärynsä johtuneen käyttämästään dehydroepiandrosteroni-tuotteesta. Anabolisella dehydroepiandrosteronilla on testosteronia lisäävä vaikutus, ja se on kielletty Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usadan kiellettyjen aineiden listalla. Dehydroepiandrosteronin suorituskykyä parantava vaikutus on Dopinglinkin mukaan tosin käytännössä melko pieni.

Usada vahvisti ESPN:lle, että Greenillä oli havaittu löydös, mutta ei kommentoinut, mistä aineesta on kyse. Greeniä voi ESPN:n mukaan uhata jopa kahden vuoden kilpailukielto, vaikka moinen onkin vastaavissa tapauksissa harvinainen.

"Olen murtunut"

1:00
Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen.

Green selvittää, että hänen usein YouTubessa katsomansa lääkäri Eric Berg oli suositellut dehydroepiandrosteronia. Green kertoo vaimonsa käyneen ostamassa tuotetta vähittäiskauppaketju Walmartissa.

Green on sanojensa mukaan pillerien hamstraaja, joka on valmis kokeilemaan mitä tahansa fyysisen ja henkisen terveytensä vuoksi edellytyksellä, että pillerit ovat "luonnonmukaisia". Hän kertoo, ettei vilpittömästi tiennyt dehydroepiandrosteronin olevan kielletty aine.

– Olen murtunut. Olen, että "mitä v****a". Minulla ei ollut aavistustakaan, että tämä, mitä tein, oli väärin ja että siitä oli mitään hyötyä. En koskaan yrittäisi huijata. En koskaan yrittäisi valehdella yleisölleni. Olen huumeita ja kiellettyjä aineita vastaan, Green tilitti.

Kovia syytöksiä muita kohtaan

Green on aiemmin esittänyt Joe Roganin podcastissa syytöksen, että Thaimaassa treenaava Rafael Fiziev olisi käyttänyt steroideja ennen ottelua häntä vastaan elokuussa 2021. Kirgisiaa edustava Fiziev voitti kyseisen ottelun.

Green sanoi epäilevänsä ylipäätään Thaimaassa treenaavia, koska maasta saa helposti steroideja eikä Usada hänen väitteensä mukaan tee testejä Thaimaassa.

UFC:ssä vuodesta 2013 lähtien otellut Green otteli viimeksi helmikuussa. Hän hävisi viimeisimmän ottelunsa venäläiselle Islam Mahatsheville.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja