Amin Asikainen hämmästyi Robert Heleniuksen dopingkärystä – "En usko, että hän on käyttänyt mitään vilppiä"

Amin Asikainen kommentoi Robert Heleniuksen dopingkohua – "En usko, että hän on käyttänyt mitään vilppiä" 5:28
Amin Asikainen kommentoi Robert Heleniuksen dopingkäryä ja puhui omista dopingtestikokemuksistaan.

Entinen ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen ei usko, että huippuiskijä Robert Helenius on käyttänyt kiellettyjä aineita, vaikka Helenius antoikin Anthony Joshuaa vastaan otellun ottelun yhteydessä epäselvän dopingnäytteen.

Ottelun järjestänyt Matchroom Boxing ilmoitti Robert Heleniuksen epäselvästä testilöydöksestä lauantain vastaisena yönä. Helenius antoi näytteensä Joshua-ottelua edeltävänä iltana.

Pääkuvan video: Amin Asikainen kommentoi Robert Heleniuksen dopingkäryä.

Helenius antoi oman lausuntonsa dopingkohusta lauantai-iltapäivällä Instagram-tilillään. Suomalaistähti kiistää jyrkästi käyttäneensä koskaan kiellettyjä suorituskykyä parantavia aineita.

Entinen huippunyrkkeilijä Amin Asikainen ei usko, että Helenius olisi käyttänyt vilpillisiä keinoja Joshua-ottelun alla.

– Vaikea uskoa, että Robbe olisi syyllistynyt sellaiseen. Mitä Robbea tietää ja tuntee, hän on rehti, perinteikäs suomalainen urheilija. En usko, että hän on käyttänyt mitään vilppiä, Asikainen toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Helenius nousi pikahälytyksellä Joshuan vastustajaksi, kun alun perin brittitähden vastustajaksi kaavailtu Dillian Whyte antoi niin ikään epäselvän dopingnäytteen ottelun alla. Vuonna 2019 Joshuan oli määrä otella Jarrell Milleria vastaan, mutta tuolloin Miller antoi positiivisen dopingnäytteen.

Whyte kiisti Heleniuksen tapaan jyrkästi käyttäneensä kiellettyjä aineita. Asikainenkin nostaa esiin, että Isossa-Britanniassa on viime vuosina nähty useampia epäselviä dopingtestejä.

– Briteissä on ollut vastaavia tilanteita aikaisemminkin, että nyrkkeilijöitä on kärähtänyt ja ovat kiistäneet jyrkästi syyllistyneensä mihinkään vilppiin. Tämä vaikuttaisi vähän sellaiselta, Asikainen pohtii.

Heleniuksen taustajoukoissa Joshua-ottelussa mukana ollut nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki kritisoi MTV Urheilulle Matchroom Boxingin tapaa tuoda tieto Heleniuksen dopingkärystä ilmi ennen kuin urheilijaa oli informoitu aiheesta.

– Missä on urheilijan oikeusturva, kun tieto tuodaan julki ennen kuin urheilija itse saa tietää asiasta. Ja millä oikeudella promoottori julkaisee urheilijan testituloksia? Ei se ole heidän tehtävänsä. Heidän pitää informoida urheilijaa ja hänen edustajaansa, eikä ilmoitella siitä kaikkialle. Brutaalia toimintaa, että tuolla tavalla mustamaalataan huijariksi! Mäki jyrisi.

Asikainenkin kummastelee Matchroom Boxingin tapaa toimia.

– Kyllä tuo tökeröltä kuulostaa. Olisi pitänyt käydä ensin Robbelle homma läpi ja sitten miettiä, mitä tehdään. Ennen kuin toinen näytekin on tutkittu, ei minusta voida tässä vaiheessa puhua mistään. Antaa pölyn laskeutua ja sieltä voi tulla vielä vaikka mitä uusia käänteitä asian tiimoilta.

Miten Amin Asikainen kommentoi uransa aikaisia dopingtestejä? Katso vastaus pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat