Mainos

Kolmasosa nuorista on ajanut ilman korttia

Joka kolmas 15 - 16 -vuotiaista teini-ikäisistä kertoo ajaneensa ilman korttia autolla tai moottoripyörällä yleisillä teillä. Asia selviää oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen yhdeksäsluokkalaisille tekemästä kyselytutkimuksesta.

Poliisin tilastojen mukaan elokuun loppuun mennessä 1600 nuorta oli kärähtänyt ajoneuvon oikeudettomasta kuljettamisesta.

Myös viritetyt mopot, katsastamattomat autot, järjettömät ylinopeudet ja kaljapöhnässä kaahailu työllistävät poliisia entistä enemmän.

- Nämä kortittomat ja rattijuopot ovat vasta jäävuoren huippu, ylikonstaapeli Jari Helo Tampereen poliisista toteaa.

- Jos saammme niistä viisi prosenttiakin pois tuolta liikenteestä, niin se on jo hyvin. Tämä yhteiskunnan nykymeno on hälläväliä-tyyliä, jolloin opettelu tapahtuu vasta tuolla liikenteessä muiden joukossa.

Poliisin mukaan pahimmillaan kortitonta lasta on käytetty aikuisten juoppokuskina. Helo peräänkuuluttaakin vanhemmilta vastuunottoa.

- Silloin on jotain laiminlyöty, jos vanhemmilla ei ole tietoa esimerkiksi siitä, että 13-vuotias liikkuu autolla vanhempien tietämättä kaduilla ja kylillä.

Helon mukaan osa vanhemmista ei ole ymmärtänyt mikä on vanhempien rooli.

- Äidit, joskus isätkin kertovat, että haluavat olla poikansa tai tyttärensä kaveri. Mutta ei lapsi mitään kaveria tarvitse, se löytyy lapsen omista piireistä. Lapsi tarvitsee vanhemmat, Helo summaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.