Mainos

Kolmannes USA:n kasvusta sähköisestä kaupasta

Digitaalinen talous on tuonut yli kolmanneksen Yhdysvaltojen kansantalouden kasvusta vuosina 1995-1998, kertoo maan kauppaministeriön raportti.

Varapresidentti Al Goren alullepanema tutkimus kertoo, että sähköinen kaupankäynti ja informaatioteknologia ovat kasvaneet hurjalla nopeudella, joka on ylittänyt optimistisimmatkin arviot. Vuonna 1998 asiantuntijat odottivat Internet-kaupan saavuttavan 7 miljardin dollarin tason vuonna 2000, mutta taso tavoitettiinkin jo saman vuoden lopulla.

Raportin mukaan tietokoneiden sekä kommunikaatiotuotteiden ja -palveluiden valmistajilla on kriittinen rooli kasvussa. Nopeasti kasvava teknologiasektori vastasi vuosina 1995-1998 vain kahdeksaa prosenttia kansantaloudesta, mutta tuotti yli kolmanneksen kasvusta.

Vuonna 2000 lähes puolen amerikkalaisista työläisistä odotetaan olevan töissä aloilla, jotka joko tuottavat informaatioteknologiaa tai käyttävät sitä paljon. Korkean teknologian alalla työskentelevät työläiset ansaitsevat enemmän kuin muut, ja ero on raportin mukaan kasvussa. Vuonna 1997 informaatioteknologiatyöläiset ansaitsivat 78 prosenttia enemmän kuin työläiset keskimäärin. Tutkimuksen alulle pannut Gore kampanjoi Yhdysvaltain presidentin virasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.