Mainos

Kolarisuma vaati kolme kuolonuhria pääkaupunkiseudulla

Liikenneturmissa on sattunut vakavia loukkaantumisia sekä kolme kuolintapausta.

Aamun sankassa lumipyryssä sattui kymmeniä kolareita. Keskisen Uudenmaan ketjukolareissa kuoli kaikkiaan kolme ihmistä. Lisäksi kolareissa loukkaantui yli 60 ihmistä. Medi-Helin lääkärit kertovat, että henkilövahinkojen osalta Lahdenväylä näyttäisi olleen pahin paikka. Myös Porvoonväylällä aiheutui paljon henkilövahinkoja.

Valtaosa kolareista ajoittui puoli seitsemän ja aamuyhdeksän välille.

Kolareita edesauttoivat kehnon sään lisäksi liian suuret tilannenopeudet ja lyhyet ajovälit. Ketjukolareiden vuoksi moottoriteille muodostui moneksi tunniksi kilometrien pituiset jonot. Kaikki väylät saatiin jälleen auki vasta iltapäivällä.

Husin sairaalat täyttyivät

Pääkaupunkiseudun sairaalat täyttyivät kolareissa loukkaantuneista ihmisistä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloihin oli tuotu puoleen päivään mennessä jo 61 hoitoa tarvitsevaa.

Valtaosa oli saanut lieviä vammoja, mutta sairaaloihin toimitettiin myös kymmenkunta vakavammin loukkaantunutta.

Loukkaantuneita on vastaanotettu muun muassa Töölön sairaalassa.

- Vakavia vammoja on, mutta välitöntä henkeä uhkaavaa vammaa ei ole kenelläkään, kertoo osastoylilääkäri Ilkka Tulikoura.

Tulikouran mukaan Töölössä nostettiin valmiustasoa kolarisuman lajuuden valjettua.

- Ensimmäistä kertaa koko Suomen historiassa on tällainen tilanne, kukaan ei muista mitään vastaavaa lukumäärä huomioonottaen. Me nostettimme aluksi valmiutta, mutta esimerkiksi kotoa ei kutsuttu ketään töihin.

Ajonopeudet osasyynä kaaokseen

Tiehallinnon mukaan kaaoksen Helsinkiin johtavilla pääteillä aiheuttivat huonon kelin lisäksi liian kovat ajonopeudet.

- Vaikka ajo-olosuhteet ovat olleet erittäin huonot, ihmiset näyttävät ajaneen 80-90 kilometriä tunnissa eli kovilla nopeuksilla. Ihmiset eivät ole hiljentäneet keliolosuhteiden mukaan, moittii tiehallinnon liikennetutkija Tuuli Ryhänen.

Tiehallinto lupaa kertoa tarkempia tietoja liikennekaaokseen johtaneista syistä myöhemmin. Liikennetutkija korostaa, että näin laajat onnettomuudet ovat harvinaisia.

- Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne. Vastaavan laajuisia onnettomuuksia ei ole läheskään joka talvi, Ryhänen jatkaa.

Kolareita myös muualla

Uudenmaan ulkopuolella tapahtui aamupäivän aikana ainakin 35 kolaria. Esimerkiksi Naantalin pikatiellä Turussa sattui seitsemän auton ketjukolari. Kolarissa loukkaantui kaikkiaan kolme henkilöä.

Poliisi kehottaa autoilijoita hillitsemään ajonopeuksia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.03.2005)

Onnettomuuspaikkojen raivaus kesti myöhään iltapäivään.
(Kymmenen uutiset 17.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.