Mainos

Kokoomusehdokkaat Rinteelle: Tehtyjä päätöksiä ei muuteta

Kokoomuksen puheenjohtajuutta ja pääministeriyttä tavoittelevat poliitikot lähettävät terveisiä SDP:n uudelle puheenjohtajalle Antti Rinteelle varoittamalla jo tehtyjen päätöksien muuttamisesta.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon mielestä edessä olevissa minihallitusneuvotteluissa ei pidä ryhtyä purkamaan tehtyjä päätöksiä. 

– Se antaisi aika erikoisen kuvan Suomesta. Se, että kun maailma muuttuu ja olemme keskellä muutosten aaltoja, mitä muuta pitää tehdä, niin totta kai, Risikko sanoo. 

Risikko sanoo, että ei tunne Rinnettä henkilökohtaisesti, mutta hän uskoo hyvään yhteistyöhön. 

Vapaavuori: Viholliset muualla

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ei halua vielä tarkemmin arvioida, mitä SDP:n puheenjohtajavaihdos tarkoittaa hallitusyhteistyölle. 

Vapaavuoren mukaan olisi kuitenkin kansakunnan edun nimissä toivottavaa, ettei hallituksen iso linja muutu. Rinne on kritisoinut muun muassa hallituksen säästöpäätöksiä.

– On täysin SDP:n oma sisäinen asia päättää omista ministereistään. Mutta uskon, että hän ymmärtää, että toisen päähallituspuolueen puheenjohtajana pitää mieltää, että hallituksessa ollaan samassa joukkueessa ja viholliskuvat ovat jossain muualla.

Vapaavuori ei pidä suotavana tai Suomen kannalta mahdollisenakaan, että esimerkiksi Rinteen kritisoimia hallituksen talouspäätöksiä lähdettäisiin avaamaan.

– Aina asiat muuttuvat, kun ihmiset muuttuvat, mutta kansakunnan edun nimissä olisi tärkeää, että iso linja ei muutu.

Stubb: Talouskasvu yhteinen agenda

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb uskoo, että hallituksessa ja puolueissa säilyy peruslinja, vaikka ihmiset vaihtuvat. 

– Olen keskustellut Antti Rinteen kanssa, ja olen varma siitä, että meillä on yhteinen agenda tässä hallituksessa eli talouskasvu ja työllisyys, Stubb sanoo.

Rinteen väläyttämää asioiden tarkastelua uudelleen pääministerin vaihdoksen myötä tulevissa minihallitusneuvotteluissa Stubb arvioi sanoen, että uudet ihmiset tuovat varmasti keskusteluun erilaisia painopiste-eroja.

– Se suuri kuva on meillä sama eli kestävyysvajeen taittaminen, talouskasvun lisääminen ja työllisyystilanteen kohentaminen. En ole tästä huolestunut, Stubb sanoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.