Mainos

Kokoomus tyytyväinen, mutta ei paukuttele henkseleitä

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ja SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen

Kokoomus on ottanut myönteiset galluptulokset tyytyväisenä vastaan. MTV:n uutisten eilen julkaistun kyselyn mukaan puolueen kaula on kasvanut keskustaan ja SDP:hen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut puoluesihteeeri Taru Tujunen iloitsee 26,5 prosenttiin nousseesta kannatuksesta, mutta pitää jalat tiukasti maassa.

- Näyttäisi siltä, että kokoomuksen tominta saa kiitosta kansalaisten keskuudessa. Gallupeista pitää kuitenkin muistaa se, että ne mittaavat aina menneisyyttä. Ainoa, mikä on keskeistä on varsinaisen vaalipäivän tulos, Tujunen muistuttaa.

Vaikka SDP:n kannatus oli MTV:n gallupissa tipahtanut 21,2 prosentista 19,1 prosenttiiin, piti puoluesihteeri Ari Korhonen ennustetta kuitenkin tyydyttävävä.

- Kyllähän kokoomuksen etumatka tässä tutkimuksessa on iso. Tilanne on kuitenkin eurovaaleiksi ihan siedettävä Eurovaalit poikkeavat aika paljon kunnallis- ja eduskuntavaaleista. Lukema on siedettävä, joskin en missään nimessä pidä hyväksyttävänä SDP:n kannatukseksi mitää sellaista lukua joka ykkösellä alkaa, Korhonen toteaa.

Kokoomuksen sammakot esillä

Ari Korhonen nosti puoluesihteereiden tapaamisessa esille kokoomusministereiden kohua herättäneet lausunnot. Korhonen uskoi lausuntojen syövän kokoomuksen hyvää imagoa.

Taru Tujunen puolusti luonnollisesti puoluetovereitaan.

- Kokoomusministerit ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Inhimilliseen elämään kuuluu se, että välillä sattuu virheitä. Meidän tapa tehdä politiikkaa on se, että sitten kun sattuu virheitä, pyydetään reilusti anteeksi. Sen kokoomuksen ministerit ovat tässä yhteudessä tehneet, Tujunen korostaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vertasi viime viikolla oppositiota Terijoen hallitukseen. Tuore opetusministeri Henna Virkkunen nostatti myrskyn nimeämällä SDP:n ja vasemmistoliiton katkerien ihmisten puolueiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.