Mainos

Kokoomus puoluekokoukseen Seinäjoella

Kokoomukselle valitaan kolmipäiväisen kokouksen aikana uusi puheenjohtaja, puoluesihteeri ja vähintään kaksi varapuheenjohtajaa.

Kokoomus iltapäivällä aloittaa kolmipäiväisen puoluekokouksensa Seinäjoella. Puoluekokouksen suurin mielenkiinto kohdistuu puheenjohtajan tehtävät jättävän Ville Itälän seuraajan valintaan, mikä on ohjelmassa huomenna lauantaina.

Puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat kansanedustajat Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen, Martin Saarikangas, Kimmo Sasi ja Jari Vilén sekä europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström. Kenelläkään ei ole selkeää ennakkosuosikin asemaa. Kokoomuksen johto uusiutuu kokonaan, sillä myös puoluesihteeri ja vähintään kaksi varapuheenjohtajaa vaihtuvat.

Tänään kokouksen ohjelmassa ovat Itälän ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ben Zyskowiczin puheenvuorojen ohella kunta-asiakirjan hyväksyminen ja puolueen sääntöjen muuttaminen. Sääntöjä muutetaan muun muassa siten, että puoluekokouksen paikkojen jako määräytyy jatkossa jäsenmaksun maksaneiden jäsenten määrän perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.