Mainos

Kokoomus kiistää tilinpäätöstietojen pimittämisen

Kokoomuksen varainhankintayhtiö kiistää pimittäneensä tilinpäätöstietoja. Iltalehti väitti lauantaina, että 2001 perustettu Suomen Kansallismedia Oy olisi jättänyt tilinpäätöstiedot toimittamatta kaupparekisteriin vuosilta 2005 ja 2007. Lehden mukaan noina vuosina yhtiö keräsi rahaa eduskunta- ja presidentinvaaleihin.

Tiedot ovat kuitenkin kaupparekisterissä. Iltalehti ei ole selvittänyt, miksi se on päätynyt kertomaan, ettei Suomen Kansallismedia olisi ilmoittanut tietoja.

MTV:n uutiset tavoitti Iltalehden kirjoituksesta selvästi tuohtuneen Kansallismedian toimitusjohtajan Jarmo Pekkalan Pori Jazzeilta. Pekkala on myös kokoomuksen hallintopäällikkö. Hän kiistää jyrkästi, että yhtiö olisi pimittänyt tilinpäätöstietojaan.

- Meillä ei ole mitään salattavaa. Tilitoimisto on ilmoittanut toimittaneensa tiedot. En tietenkään pysty tarkastamaan asiaa viikonlopun aikana, Pekkala sanoo.

Kokoomuspomo syyttää Iltalehden toimittajaa valehtelemisesta.

- Lupasin hänelle, että voin lähettää ne tiedot viikonlopun aikana pdf-tiedostoina sähköpostiin. Tämä toimittaja sanoi minulle, että asia ei viikonlopun aikana mihinkään etene ja tiedot voi lähettää maanantaina. Sitten minä herään tällaiseen uutiseen, Pekkala puhisee.

Hän sanoo aikovansa olla asian takia yhteydessä myös lehden päätoimittajaan.

"Tilikautta jatkettiin"

Kokoomuksen lähettämän tiedotteen mukaan Suomen Kansallismedian vuoden 2005 heinäkuussa alkanutta tilikautta jatkettiin vuoden 2006 joulukuuhun.

Näin vuoden 2006 tilinpäätöstiedot, jotka yhtiö on toimittanut kaupparekisteriin, kattavat myös vuoden 2005 jälkipuoliskon. Alkuvuoden 2005 tilitiedot löytyvät yhtiön edellisestä tilinpäätöksestä, tilikaudelta 2004-2005.

Myös Suomen Kansallismedian tilinpäätöstiedot vuodelta 2007 on Pekkalan ja yhtiön tilitoimiston toimitusjohtajan tietojen mukaan toimitettu kaupparekisteriin. Tiedotteessa myös todetaan, että vuoden 2007 luvut voi tarkastaa vuoden 2008 tilinpäätöksen vertailuluvuista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja