Mainos

Kokoomus ja perusuomalaiset liittoon Oulun vaalipiirissä

Oulun vaalipiirin Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat solmineet vaaliliiton vuoden 2003 eduskuntavaaleja varten.

Eduskuntavaalit ovat ensi vuonna.

Kainuun Kokoomus, Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus ja Perussuomalaisten Oulun ja Kainuun piiri solmivat vaaliliiton ensi vuoden eduskuntavaaleja varten. Asia vahvistettiin tänään Oulussa.

Kokoomus luopuu näin vaaliliitosta kristillisdemokraattien kanssa Oulun vaalipiirissä.

Kokoomus asettaa vaaliliittoon 15 ehdokasta ja perussuomalaiset kolme. Yhden kansanedustajan läpi saamiseksi tarvitaan Oulun vaalipiirissä noin 10 000 ääntä.

Kristillisdemokraatit neuvottelevat yhä vaaliliitosta

Myös Kokoomus ja Kristillisdemokraatit jatkavat yhä neuvotteluja vaaliliitooista.

-Neuvottelemme kuudesta vaalipiiristä, mutta heti kättelyssä voi pudottaa pois ainakin kolme. Muodollisesti kolme on edelleen mukana, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis sanoi tänään.

Kalliksen mukaan mahdollisia vaaliliittopiirejä olisivat Lappi, Varsinais-Suomi ja Satakunta, jossa kokoomus on kuitenkin Oulun vaalipiirin tavoin tekemässä vaaliliittoa perussuomalaisten kanssa. Kallis piti mahdollisena, että tämä vaaliliitto voisi vielä laajentua kristillisdemokraateilla.

Kalliksen mukaan neuvottelut kokoomuksen kanssa ovat olleet vaikeita siksi, että kokoomuksella on nähtävissä vaaliliitosta selvästi hyötyä vain Lapissa, kun muissa vaalipiireissä sillä olisi vähemmän voitettavaa, mutta tietty riski menetyksistä.

-Kyllä minulla on sellainen käsitys, että jonkinlainen paketti syntyy ihan lähiaikoina. Hyväksymmekö me sen omalta osaltamme, on toinen asia. Pitäisin aika epätodennäköisenä, ettei kokoomuksen kanssa syntyisi mitään, tietenkin kaikki on mahdollista, sanoo Kallis.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.