Mainos

"Kokoomus alkoi pedata SDP:tä ulos jo alkuviikosta"

Hallitusneuvotteluissa eilisiltana eronneiden SDP:n ja kokoomuksen suhteissa vallitsee tällä hetkellä jääkausi, kuvaa tilannetta SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner. Jungnerin mukaan puolueiden suhteet ovat nyt kriisissä ja menee kauan aikaa, ennen kuin ne palaavat normaaleiksi.

Lue aiheesta lisää Setä Arkadian blogista:

SDP yritti liikaa selkävoittoa – mediasota syyllisistä alkoi

SDP:llä ja kokoomuksella on täysin vastakkainen näkemys siitä, kenen syy hallitusneuvotteluiden karahtaminen kiville eilisiltana oli. Kokoomus syyttää mahalaskusta SDP:n joustamattomuutta ja kovaa peliä. SDP puolestaan katsoo, että kokoomuksen mainitsema syy erilaisista verolinjauksista oli vain tekosyy ja eilisillan näytelmä teatteria.

Jungnerin mukaan kokoomus alkoi pedata jo tiistaina SDP:tä ulos hallitusneuvotteluista ja haluaa keskustan Säätytaloon tilalle.

SDP ei ole ainakaan vielä irtisanoutunut toukokuun alkupuolella kokoomuksen kanssa tekemästään Portugali-paketista. Jungnerin mukaan puolue seisoo yhä euromaiden talouskriisin hoitoa koskevan sopimuksen takana, vaikka muodollisesti se ei hänen mukaansa heitä sido, koska kokoomus ja SDP eivät näillä näkymin ole menossa samaan hallitukseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.