Mainos

Kokoomuksesta Rinteen pitäisi ymmärtää tulla hallitukseen

Kokoomuksen puheenjohtaja ja seuraajaksi pyrkivät ehdokkaat varovat neuvomasta, miten SDP:n pitäisi järjestellä ministerinsalkkunsa.

SDP:n tuoreen puheenjohtajan Antti Rinteen ei kuitenkaan heistä kannattaisi jäädä hallituksesta ulos. 

-On selvää, että jos toisen päähallituspuolueen puheenjohtaja ei ole hallituksessa aikana, jolloin pitää tehdä paljon vaikeita ratkaisuja, se lisää vaikeuskerrointa, sanoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.). 

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi omasta kokemuksestaan, että suuren puolueen johtajalla on oltava keskeinen ministeritehtävä. 

-Olisi ollut mahdotonta ajatella, että olisin ollut puheenjohtaja enkä vastaisi sellaisesta salkusta, jonka sisällöstä kaikkein useimmin neuvotellaan. 

Tällaisia ovat pää- ja valtiovarainministerisalkut. 

Rinne ei ole kertonut, ottaako syrjäyttämänsä Jutta Urpilaisen valtiovarainministerin paikan ja kierrätetäänkö SDP:n salkkuja laajemminkin. Rinne on sanonut tekevänsä niin kuin puoluevaltuusto ja -hallitus parhaaksi katsovat. 

Vapaavuori katsoo, että jos Rinne ei ryhdy valtiovarainministeriksi, tehtävän ottavalle on annettava valtuudet päättää talousasioista. Myös puheenjohtajakandidaatit eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) sanovat, että yhteistyö olisi hankalaa, jos SDP:n puheenjohtaja ei kuulu hallituksen sisäpiiriin. 

-Uskoisin, että he (SDP) sen itsekin tietävät, että hallituksessa sisälläolo on onlineyhteys kulloiseenkin tilanteeseen, Risikko sanoi. 

Katainen: Vastauksien kaivelu menneestä ihmetyttää 

Kokoomus kokoontui lauantaina Vantaalle puoluevaltuuston kokoukseen. Katainen piti valtuustolle viimeisen puheensa ennen kuin jättää puheenjohtajuuden kesäkuussa. Hän ei jättänyt puolueelle vielä testamenttia. 

Tulevaisuutta luotsaavassa puheessaan hän kritisoi, että yhä useampi poliittinen toimija etsii vastauksia menneisyydestä, kun ajat ovat nyt epävarmat. 

-Koetaan, että epävarmuus on ratkaistavissa sillä, että valtiovalta rakentaa Suomen uudelleen. 

Hänestä kokoomuksen tehtävänä on vahvistaa pikemminkin yksilön valinnanmahdollisuuksia kuin vahvistaa valtion valtaa. 

Katainen korosti puheensa jälkeen, ettei arvostelu ollut kohdistettu Rinteeseen tai muihinkaan yksittäisiin henkilöihin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.