Mainos

Kokoomuksen Kataja: Tiuran asia esille eduskuntaryhmässä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja arvelee puolueensa eduskuntaryhmän käsittelevän kansanedustaja Marja Tiuran puolueloikkauskohua seuraavan kerran kokoontuessaan.

- Luulen, että Tiura haluaa tällaisessa tilanteessa itse kertoa, mistä on kyse.

Kataja ei kuitenkaan usko viime päivien uutisten vaikuttavan Tiuran asemaan kokoomuksen eduskuntaryhmän yhtenä varapuheenjohtajana.

- Ryhmän varapuheenjohtajat valittiin helmikuun alussa loppukaudeksi. Me kaikki politiikassa toimivat olemme tottuneet siihen, että valinnat tehdään ja sitten ne on tehty, Kataja sanoo.

- Seuraavat valinnat tehdään eduskuntavaaleissa. Silloin äänestäjät ottavat kantaa.

Kataja kommentoi vain lyhyesti julkisuuteen tulleita tietoja, joiden mukaan Tiura suunnitteli vaihtavansa puoluetta, kun hän jäi hallitusta muodostettaessa ilman ministerinsalkkua.

- Jokainen toimii tavallaan ja nauttii sitten hedelmistä.

Helsingin Sanomien mukaan Tiura yritti kiristää kokoomuksen puoluejohtoa loikkausaikeillaan, jotta pääsisi ministeriksi.

- Hän ei päässyt ministeriksi, Kataja tyytyy toteamaan asiaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kieltäytyi tänään erityisavustajansa Juho Romakkaniemen välityksellä kommentoimasta Tiura-uutisia pääsiäisen aikana. Myöskään veteraanikansanedustaja Ben Zyskowicz ei suostunut kommentoimaan asiaa.

Kansanedustajakollegaa suututtaa

Tiuran kansanedustajakollega Hanna-Leena Hemming (kok.) kertoo kysyttäessä suoraan olevansa vihainen viime päivien tapahtumien vuoksi.

- Minua suututtaa aivan hirveästi, hän sanoo.

- Tästä syntyy kuva, että kaikki kansanedustajat ovat täysin kelvottomia ja korruptoituneita. Se on suuri vääryys meille, jotka yritämme kansanedustajina toimia koko ajan oikein ja rehellisesti.

Hemming ei halua täsmentää, kehen hänen suuttumuksensa kohdistuu, mutta tiedotusvälineiden toiminnassa hänellä ei ole moittimista.

- On ihan oikein, että asiaa käsitellään.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Lue MTV:n politiikan- ja taloustoimituksen päällikön Timo Haapalan blogi: Eiköhän se ollut siinä, Marja Tiura?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.