Mainos

Kokonaistuotanto kasvoi

Kokonaistuotanto kasvoi kesäkuussa. Tuotannon määrä oli 5,0 prosenttia suurempi kuin kesäkuussa 1999. Tilastokeskuksen laskeman kokonaistuotannon kuukausikuvaajan mukaan tuotanto kasvoi kesäkuussa kansantalouden kaikilla päätoimialoilla.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto lisääntyi kesäkuussa 11 prosenttia. Tuotanto kasvoi tekstiili- ja vaateteollisuutta lukuun ottamatta teollisuuden kaikilla päätoimialoilla. Rakentamisen tuotanto lisääntyi kesäkuussa 3,9 prosenttia. Maa- ja metsätalouden tuotanto kasvoi lisääntyneiden hakkuiden seurauksena 3,7 prosenttia.

Liikenteen tuotanto lisääntyi 3,5 prosenttia ja kaupan 1,3 prosenttia. Autokaupan myynnin määrä oli vajaat 1,5 prosenttia pienempi kuin kesäkuussa 1999, mutta tukku- ja vähittäiskaupan myynnin määrät sen sijaan kasvoivat 1,7 ja 1,9 prosenttia. Muiden palveluiden ja julkisen toiminnan tuotanto lisääntyi 2 prosenttia.

Tuotannon kesäkuinen kasvuvauhti ei ripeydestään huolimatta yltänyt toukokuun lukemiin. Silloin tuotanto oli kasvanut 8,1 prosenttia edellisvuodesta. Tuotanto kasvoi koko alkuvuoden ajan. Tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla kokonaistuotannon määrä oli 4,9 prosenttia suurempi kuin tammi-kesäkuussa 1999.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.