Mainos

Kokonaistuotanto kasvoi edelleen

Kokonaistuotanto kasvaa edelleen. Maaliskuussa tuotanto oli 5,9 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskuksen laskema kokonaistuotannon kuukausikuvaaja. Helmikuussa vastaava luku oli 4,7 prosenttia.

Helmikuuhun verrattuna maaliskuun tuotanto oli 0,4 prosenttia helmikuista suurempi, kun kausitekijöiden vaikutus poistetaan.

Tuotanto kasvoi kaikilla toimialoilla. Vilkkainta kasvu oli rakennusalalla, missä tuotanto kasvoi maaliskuussa 14,5 prosenttia viime maaliskuuhun verrattuna.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli 8,8 prosenttia edellisvuotista korkeampi. Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi maaliskuussa 6,5 prosenttia, kaupan 2,5 prosenttia ja liikenteen lähes 6 prosenttia vuotta aiemmasta. Muiden palveluiden ja julkisen toiminnan tuotanto lisääntyi 2,5 prosenttia.

Kokonaistuotannon kuukausikuvaaja perustuu yhteentoista talouden eri alojen kuukausisarjaan, jotka lasketaan painottaen yhteen.

Asuntojen rakentaminen vilkastui

Asuntorakentaminen on alkuvuonna selvästi vilkastunut. Tammi-maaliskuussa aloitettiin 4 700 asunnon rakennustyöt, mikä oli 1 400 asuntoa enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös maatalousrakennuksia aloitettiin entistä enemmän.

Kuutiometreinä laskien uusia asuinrakennuksia aloitettiin 1,5 miljoonan kuution edestä. Kaikkiaan tammi-maaliskuussa aloitettiin 3,6 miljoonan kuutiometrin rakennustyöt.

Teollisuus- ja varastorakennuksia pantiin alulle suunnilleen yhtä paljon kuin vuotta aiemminkin. Sen sijaan liike- ja toimistorakennuksia sekä julkisia palvelurakennuksia aloitettiin alkuvuonna selvästi viimevuotista vähemmän.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennustilastoista. Ne perustuvat kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin rakennusluvanvaraisista rakennushankkeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.