Mainos

Kokonaiskuva Suomen takausvastuista vaikea hahmottaa

Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä valtiovarainministeriö on antanut eduskunnalle sinänsä oikeaa ja luotettavaa tietoa Euroopan rahoitusvakausjärjestelyistä.

Viraston tarkastuksessa kuitenkin havaittiin, että eurokriisin vastuista ja riskeistä on vaikea saada kokonaiskuvaa tietojen sirpaleisuuden vuoksi.

Suomen kokonaisvastuiden hahmottamista vaikeuttaa se, että Suomessa ei pystytä selvittämään Suomelle tulevia välillisiä vastuita. Tämä aiheutuu Euroopan keskuspankin itsenäisestä roolista ja erilaisista raportointimenetelmistä.

Ongelmana on myös se, että eduskunnan valtiopäiväasiakirjoista ei selviä tarkkaan, mitä tietoa edustajat ovat valiokunnissa saaneet. Valtiovarainministeriöllä ei ole juuri tapana jakaa kirjallista aineistoa. Sen sijaan tietoa annetaan lähinnä vain suullisesti.

Tätä menettelyä perustellaan esimerkiksi tietovuotojen minimoimisella ja kielteisten markkinareaktioiden välttämisellä. Tarkastusvirasto kehottaakin ministeriötä pohtimaan yhdessä eduskunnan kanssa, miten tätä ongelmaa voitaisiin ratkaista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.