Mainos

Koko omaisuuttaan kaupannut Leevi yhä Suomessa – "Vaihdoin kämppäni asuntoautoon"

MTV Uutiset on kahdessa jutussaan kertonut humppilalaisesta Leevi Hautamäestä, joka pani asuntonsa tavaroineen myyntiin päästäkseen matkailemaan maailmalle. Nyt on asunto myyty tai pikemminkin vaihdettu asuntoautoon, jolla matkaan pitäisi lähteä tammikuussa.

– Vaihdoin todellakin asunnon hyvämalliseen ja toimivaan asuntoautoon, jolla matkaan pitäisi lähteä heti alkuvuodesta, 25-vuotias Hautamäki sanoo tyytyväisenä.

Alun perin mies kauppasi 36 neliön kokoista asuntoaan 50 000 eurolla, joskin laski sittemmin hinnan 40 000 euroon. Hautamäki asuu nyt vuokralaisena samaisessa asunnossa. Vuokrasopimusta on vielä parille kuukaudelle. 

– Asuntokaupan yhteydessä menivät myös huonekalut mutta asunnossa oleva ministudio ja siellä olevat instumentit ovat vielä myymättä, hän sanoo.

Studiosta ja sen laitteista Hautamäki uskoo saavansa parituhatta euroa. Itse matkaan on tarkoitus säästää 10 000 euroa. Säästämistä helpottaa se, että työt rakennusyhtiössä jatkuvat ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

– Rahaa menee vielä jonkin verran auton huoltoon. Tarkoitus olisi, että maailmalla auto olisi siinä kunnossa, että siihen ei tarvitse kuin lisätä öljyä.

Ensimmäisenä matkakohteena Lappi

Matkasuunnitelma alkaa jo hahmottua. Ensin on tarkoitus ajaa Suomen Lappiin, sieltä Ruotsin ja Norjan kautta Tanskaan, josta matka jatkuu jonnekin Keski-Eurooppaan. Kun Eurooppa on koluttu, ovat vuorossa muut maanosat.

– Eurooppa on niin sanotusti turvallinen maanosa, sillä auton vakuutukset ovat voimassa. Täytyy sitten katsoa, minne lähtee Euroopasta. Ehkä Afrikkaan tai Aasiaan, Venäjällekin voisi mennä.

Alun perin matkan oli tarkoitus kestää pari vuotta mutta pienet rahavarat arvelluttavat miestä.

Matka kestää vähintään vuoden

– Nyt ajattelen, että olisin matkalla ainakin vuoden. Saattaa olla, että 10 000 euroa riittää pitemmäksin aikaa. Ja jos tuohon matkustavaan elämäntapaa jää koukkuun, voihan sitä matkaa jatkaa pitemmänkin aikaa. Sitten vain täytyy mennä siellä matkakohteessa töihin.

Leevi Hautamäki on jo matkustellut jonkin verran. Kaukokohteista suosituimmat ovat olleet Thaimaa ja Uusi Seelanti. Euroopan kohteista mukavin oli Espanjassa, jossa hän oli kaksi kuukautta ammattikoulun järjestämällä työssäoppimiskoulutuksessa.

– Espanjan ilmasto on mukava. Kun Suomesta lähdettiin räntäsateiden aikaan, Espanjan Fuengirolassa oli 20 astetta lämmintä, hän kertoo. Fuengirolassa Hautamäki teki ystävänsä kanssa rakennusmiehen töitä. 

Leevi Hautamäen matkasuunnitelmia voi seurata Facebookissa sekä YouTubessa, jossa Leevi pitää videoblogia nimellä RODAS – Road of Dreams and Stories

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.